Karma Konular Katagorisinde ve Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan Eşcinsel Evlilikler Yasallaşmalıdır Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Heralde yasallaşmalı diyen kişi direk eşcinsel olarak görülücek burda(nooluyosa).. ben fikrimi söylemiyim bile o zman.....
| |||||||
| Kayıt ol | Bloglar | Üye Listesi | Albümler | Etiketler | Arama | Bugünki Mesajlar |
| Uyarılar |
| | #11 | ||
| |
Heralde yasallaşmalı diyen kişi direk eşcinsel olarak görülücek burda(nooluyosa).. ben fikrimi söylemiyim bile o zman.. | ||
Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #12 | ||
| |
neden yoksa yasallaşsın mı ![]() | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #13 | ||
| |
arkadaşlar lütfen birbirimize karşı itamlarımıza dikkat edelim yasallasmamalıdır neden? geleneklerimize uygun değil? gelenekeler değişmez mi değişemez mi?(tez münazara kurallarına göre çürür) savunduğumuz şeyi daha sağlam savunalım üstte ki kişinin yazdıklarına teşekkür edeceksek konu hakkında 5-6 satır dolu bir paragraf yazmaya çalışın bu konular sizin düşünce ufkunuzu genişletmek için ayrıca şunu söyliyeyim münazara maçlarında tartısacagın konuyu juri belirler eğer juri sana sen yasallastırılması gerektigini acıklayacaksın dediği zaman onu savunmak zorundasın sizde deneyin inandıgınızın tersini savunmayı deneyin... bu paragrafımdan sonra bu konularda yazılacak şeyler elle tutulur şeyler olsun niye savunduğunuzu ispatlayın ki teziniz çürümesin ve burda ki herkes bu işten zevk alsın!!! Konu Frethax tarafından (22-01-2008 Saat 02:09 PM ) değiştirilmiştir.. | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #14 | ||
| |
cok ilginc msjlar geldi ben taraf değiştiriyorum ve karsı tarafa geçiyorum!!! evet bEN ARTIK SAVUNUYORUM Kİ EŞCİNSEL EVLİLİKLER YASALLAŞMALIDIR ... ÇÜNKÜ; Evet eşcinsellik belki bir hastalık değildir ama bu olayın iç yüzüne bakıldığında eşcinselliğin psikolojik bir nedeni olduğu görülecektir. işe ayrı bir derinlik kazandırdğımızda eşcinsel çiftlerin evlenemedikleri düşünüldüğünde (yani özgürlükleri kısıtlandığında [demoktarik bir toplum olan türkiyede]) siz bu kişilere daha da sıkmış olursunuz belki evlilik ile hayatına ayrı boyut gelebilecek ve bu psikolojik rahatsızlıktan kurtulabilecek bir insanı daha fazla sıkmıs olursunuz ki bu olayda bu insanın rahatsızlıgını ileri seviyeye götürebilir hepsinden ötesi bu insanın bu daha da arttırılmış depreşik modu onun başka insanlara zarar vermesine neden olabiliriz.Ayrıca ülkemizde bir klasiktir sıktıgınız şey her zaman can acıtır mesela bir yasak koydugumuzda ülkecek o yasagı bozmaya calısırız örneğin:gidenin yarı hacı sayıldıgı konya'da içti tüketimi türkiyede birinci sıradadır... umarım yazdıklarımı gelen cevaplar ( ki umarım gelir ) seviyeli olur... | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #15 | ||
| |
canım hocam benim hocam şule hocam taaa bi zamanlar eşcinsellerin hipotalamusunun bozuk olduğunu sölemişti inanırım öledri o yüzden sen hasta insanlara bi takım garip haklar veriyon gibi oluyor çok isityosa evlenmek gitsn danimarkya | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #16 | ||
| |
öncelikle belirtmek isterim ki yanlıs anlamazsan orası hollanda sonrada belirtmek isterim ki bilim adamları bu olayın hastalık degil psikolojik bir rahatsızlık oldugunu idda etmektedirler.Psikolojik rahatsızlıgı olan bir insana böyle bir seyin uygulanmasının sonuclarını yazımda acıklamıstım![]() | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #17 | ||
| |
eheheh hollanda mıymış nerneyse canum ne önemi var ![]() yaa onu bunu bilmem o zmn cinnet geçiren adamda da bi tek psikolojik sorun yok 6 çocuğunu öldürmüş bi de karısını ama bidaha evlenebilr gibi bişey oluyor bu tabi ben bunu tartışmak istemiyom eğer verilirse öle bi hak evlensinler allah mesut bahtiyar etsin | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #18 | ||
| |
istegin üzerine cvp yazmıyorum ama ama her escinseli bir manyakla eş tutmak sanırım adil degil | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #19 | ||
|
Üye No: 1385
İsim: Y.CaNkat Yaş: 15 Nerden: TbaL__][__9/C |
ya bi cins bunların neyine yetmiyo ![]() ![]() şaka bir yana konuya dönelim eğer yasallaşmalıdır diyorsam; bence yasllaşmalıdır; çünkü Türkiye demokratik bir devlettir. demokratik devletlerde ise herkes eşittir. bu yüzden eşcinseller ve tekcinseller eşit olmalıdır. eğer yasallaşmamalıdır diyorsam; bence yasallaşmamalıdır; çünkü eşcinsellik türk kültürüne aykırı bir durumdur. bazı toplumlar arasından genellikle dışlanan eşcinsellerin evlenmesi yasası çıkarılırsa üklede büyük bir çalkantı ortaya çıkar. teşekkür ediyorum. nasılımm Konu FaFuT tarafından (23-01-2008 Saat 08:32 PM ) değiştirilmiştir.. Sebep: bilgi eksikliği | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #20 | ||
| |
Eşcinsellik bi hastalık değil de; rahatsızlık da değil -ruhi, beyni..-.. ya da sapıklık, manyaklık da değildr.. Zaten bu konulr tartışılalı çok oldu ve bu sonuçlar çıkartıldı.. yani şuan eşcinsellii saçmalık, gerekszlk olarak görenlere bi anlam veremiyorum ben.. herkesin kendi düşüncesidr diyemem ya tıbbın, bilimin savunduu şeylere.. Ki cinsel tercih de değil, cinsel eğilimdir.. İnsanalrın elinde olmadan gerçkleşr, bi anda ortaya çıkar ama dayatılan aile-toplum yapısı yüzünden genelde gizlenilir, açıklanamaz, bastırılmaya çalışılır.. yasallaşmalı ya da yasallaşmamalı derken aile yapısı, gelenek gibi konuların neden olarak sunulması da saçma bence.. bunu törecilik olark görüyorum ben, sürekli geleneklerin arkasına değil; gerçeklern, bilimn hatta insanlıın arkasına sığınılmalı.. her neyse ben yasallaşmalı olduunu düşünüyorum, soonuna kadar savunurum da.. burda ya da başka bi yerde.. Türkiye'de bu çok uzak bi şeymiş gibi gözüküyor ama bnce eşcinseller yakında haklarına kavuşabilecekler.. kendi dergileri, toplandıkları yerler var.. bu şekilde toplumdan uzak değildir.. .oğu insan onları 'öteki' olarak gördüğünden onlar da kedi içlerinde örgütleniyor.. 'Hollanda'ya, İngiltere'ye, İsviçre'ye gidin.' demek çok kolay ama neden kendi ülkelerinde kendi oldukları gbi, heteroseksüellern sahip oldukalrı haklara sahip olark yaşayamasınlar? Bir de 'E zaten eşcinsel yaşayabiliyorlarsa evlenmelerine ne gerek var?' diyenler var.. Miras, çocuk edinme gibi konularda resmi olarak evli görünmeleri gerekiyor ki heteroseksüeller bunlara sahioken; hiçbir rahatsızlıı bulunmayan insanlar neden sahip olamasın? Türkiye İngiltere olsun istemiyoruz tabi ama artık insnalrın biraz anlayışlı olmasını istiyoruz.. zaten toplasan iki tane adamlar-adam:S - demeyip onları da kazanmak lazım değil mi yani?!.. ki İki tane erkein sokakta bırakın öpüşmesinii, elele tutuşmasını nası karşılayacaını biliyoruz halkımızın(!).. bu konuda yorum yapmak için eşcinsellik hakkında da biraz bilgi sahibi olunmalı aslında.. toplumun bu zamnaa kadar bize dayattıkları, 'Tanrı eşcinselleri sevmez!' kafasıyla olmaz kısaca..-Şimdi niye bu kadar ilgili falan diye saçma sapan düşünmeyin.. Teşekkür ederim Frethax.. Harbiden bu tarfatansın sanmıştım ama..:P- | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Karma Konular Katagorisinde ve Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan Eşcinsel Evlilikler Yasallaşmalıdır Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Heralde yasallaşmalı diyen kişi direk eşcinsel olarak görülücek burda(nooluyosa).. ben fikrimi söylemiyim bile o zman.....
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |