.ılılı. ForumOjen .ılılı.

İyi bir gelecek için Üniversite eğitimi almak şart değildir

Karma Konular Katagorisinde ve  Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan  İyi bir gelecek için Üniversite eğitimi almak şart değildir Konusunu Görüntülemektesiniz.=>www.forumojen.com...

Geri git   .ılılı. ForumOjen .ılılı. > Karma Konular > Genel Tartışma Alanı

Kayıt ol Üye Listesi Albümler Etiketler Arama Bugünki Mesajlar
Uyarılar

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 17-06-2008, 11:19 AM   #1

Frethax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 13
İsim: Furkan Emir
Konuları:209
Blog Başlıkları: 8
Ruh Halim:
Frethax
Frethax isimli Üye şimdilik offline konumundadır
! Emektar Admin !

www.forumojen.com

Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 17-06-2008, 11:21 AM   #2

GuLsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 77
İsim: GuLsah
Konuları:73
Blog Başlıkları:
Ruh Halim:
GuLsah
GuLsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Sunshine

Cvp: İyi bir gelecek için Üniversite eğitimi almak şart değildir

hayır canıkm ne demek gerekli değildir.eğitim bir bütündür.ilkokulla başlar ve üniversite olmadan pek bir işe yaramaz meslek lisesi öğrencileri dışında.

Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 20-06-2008, 08:27 PM   #3

Ruh Halim:
Frethax
! Emektar Admin !

İyi bir gelecek için üniversite eğitimi şart değildir öncelikle iyi bir gelecekten kasıta para olarak bakalım şuan türkiyenin 100 zengin insanının eğitim zeviyesine bakıldığında bu adamların bir üni. eğitimi almadığ görülecektir. Yurt dışında ise dünyanın en zengin insanlarına bakıldığında (bill gates daha sonra facebook ve google kurucuları v.s) bu insanların bu eğitimi almadıkları tekrardan görülecektir. Demek ki üniversite eğitimi bize kapıyı aralarken bize kapıyı tamamen açmıyor bize kapıyı tamemen açan beynimizi kullanabilme becerimimiz ve hayata yaşamaya ne kadar hakim oldugumuzla ilgili...

Alt 21-06-2008, 10:10 AM   #4

GuLsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 77
İsim: GuLsah
Konuları:73
Blog Başlıkları:
Ruh Halim:
GuLsah
GuLsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Sunshine

katılmıyorum açıkcası benim belli bir hayalim varsa meslek adına ve hayalim bana uygunsa elimden geliyorsa kesinlikle üniversite okumalıyım çünkü hayalim bir üni bitirmeden olacak bişey değil herkes zekasını gösteremez ama öyle bir ortamda kendini daha rahat kanıtlarsın

Alt 21-06-2008, 11:08 AM   #5

Ruh Halim:
Frethax
! Emektar Admin !

Alıntı:
GuLsah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
katılmıyorum açıkcası benim belli bir hayalim varsa meslek adına ve hayalim bana uygunsa elimden geliyorsa kesinlikle üniversite okumalıyım çünkü hayalim bir üni bitirmeden olacak bişey değil herkes zekasını gösteremez ama öyle bir ortamda kendini daha rahat kanıtlarsın

Sevabına hayalini bir söyler misin?

Alt 21-06-2008, 01:37 PM   #6

asude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 29
İsim: asude akgüL metin
Konuları:264
Blog Başlıkları:
Ruh Halim:
asude
asude isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

güLşah şu yönden hakLı....."ben doktor oLucam öyLe para kazanıcam" diyosan iyi bi eğitim aLman şart.....ki o biLe uzmanLık tanınmışlık ve muayenehane açmak için yine para gerektiren bi şey...........ama sadece "para kazanıcam" diye bakarsak oLaya tabii ki üni'nin pek bişe ifade etttiğini söyLeyemem......çünkü birçok işadamı yada zengin kişiLer ya baba parasıyLa yada zekâLarını kuLLanarak bi yerLere geLmiş kişiLerdir......

Alt 21-06-2008, 01:55 PM   #7

asilturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 503
İsim: Asil
Konuları:159
Blog Başlıkları: 5
Ruh Halim:
asilturk
asilturk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Sonsuza..

asude burda çok haklı. eğer sen bir meslek edinerek para kazanmak istiyorsan üni. okumak zorundasın. fakat uzmanlığınla para kazanmak istiyorsan, mesela bilgisayarı çok iyi kullanıyorsun diyelim üni. okumadan çok rahat bir şekilde bi yerlere gelebilirsin. şu anda kaç tane hacker üni. okumuştur? fakar bakın adamlar en büyük bankaların güvenlik şebekelerinde milyonlara çalışıyorlar. ya da çok iyi bir hırsızsın. kimseye belli etmeden saniyeler içinde bir şeyi cebine atabiliyosun. bu özelliğini neden kullanayasın. üni. okumana gerek var mı?.. vs.vs.vs.

Alt 21-06-2008, 04:01 PM   #8

zahsenk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1478
İsim: Zeynep Ahsen
Konuları:104
Blog Başlıkları:
zahsenk
zahsenk isimli Üye şuanda  online konumundadır
oooooooooooooooooo

şimdi şu şekilde iyi bir gelecek için üniversite eğitimi şarttır çünkü, baba parasıyla zengin olanların bile her zaman şu riski vardr : iflas vs vs... Bu tip durumlarla karşılaşldığında ne yapılacağını sana üniversite illaki veriyor.. ben paramı kazanp, bu tip yetkileri yükleyebiliceğim bi elemanım olur diyorsan bile o elemanın naptığından azcık bişeyler anlıyorsan bile bu büyük bi hazdır... üni. eğitimi asla boşuna değildir... ve her zaman hayrı görülür.. çok hayrı görüldüğü için de şarttır denilip nokta koyuluyor olsa gerek.... bill gatesten sonra yeni bi kuşak, yeni bi sistem var..artık o tip örnekler zor verilir.. Stanford'da doktora yapan iki öğrenci, Larry Page ve Sergey Brin, Google'ı 1998'de 25 milyon dolar yasal sermayeyle kurdu diye biliyordum..

Alt 21-06-2008, 04:46 PM   #9

Ruh Halim:
Frethax
! Emektar Admin !

Alıntı:
zahsenk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Stanford'da doktora yapan iki öğrenci, Larry Page ve Sergey Brin, Google'ı 1998'de 25 milyon dolar yasal sermayeyle kurdu diye biliyordum..
Öncelikle bu zaten bir alıntıdır direkt kopyala yapıştırdır yani biliyordum yerine biliyorum daha mantıklıdir sanırım yanıldın.

Öncelikle üniversite iflas miflas öğretmiyor genel olarak bir sene bitti ben bir şey öğrenemedim (Derslerden geçmeme rağmen)

Ayrıca bir insan düşünün bir tıp manyagı bir çok kitap okudu 18ine gelmeden bir çoooooooook kitap yalamış yutmuş öğrenmiş didinmiş v.s bu adam üni. okusa ne okumasa ne bu adam tıp alanında çoğu şeyi yapabilir kabul belki bu adama bir kadavra verilmez bu noktolarda eksik kalır fakat hastalıkların teşhislerinde v.s on numara bir doktor olur bence
adam inşaat manyagı cok güzel statik ve mimari proje çiziyor (üniversite okumadan ki bu mümkün) bu adam üniversite okuması demek 4 senesinin kayıp olması demek (hatta hazırlıkla 5 ve bir sene uzatırsa ki bu Allah'ın emri 6)
ea günah değil mi
Çok ilginçtir türkiye'nin en büyük sektörlerinden inşaat sektörünün başında ki isimler halaaaaaaaaaaaaa üni.li değil
Futbolcular halaaaaaaaaaaaaaaaaa değil
Şarkıcılar halaaaaaaaaaaaaaaa değil
v.s
v.s
v.s

Alt 21-06-2008, 05:33 PM   #10

zahsenk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1478
İsim: Zeynep Ahsen
Konuları:104
Blog Başlıkları:
zahsenk
zahsenk isimli Üye şuanda  online konumundadır
oooooooooooooooooo

kopyala yapıştır olmasının nedeni daha doğru bi bilgi sunmak için... arama motoru üstünde çalışan 2 öğrenci olduğunu biliyordum... o ismi nasıl buldukları murat çiftçinin hikaye ktplarında çok yazar bilirsin...

servet neden öss ye girdi merak ediyormusun...

70lerdeki bi çok sanatçı şu an açım açıktayım diye ağlıyor ?

bi de herkes futbolcular kadar yetenekli doğuyor mu ? (bi genelleme yapmamız gerekirse)

ve adnan bilmem ne neydi adını unuttum .. birikimim sanatçılıktan değil kurduğmz işten fln demişti baya konuşulmuştu bu konu üzerinde...ismail türüt gibi adamlara da bayağı sormşlrdı .. ve adamların son söyledikleri söz .. .eğitim eğitim eğitimdi..

Çok ilginçtir türkiye'nin en büyük sektörlerinden inşaat sektörünün başında ki isimler halaaaaaaaaaaaaa üni.li değil diyorsun.. e bunlar yeni kuşak mı...artık kalıcak mı bu tip örnekler... azcık gerçekçi olun.... babası fabrikatör olan bi çok arkadaşm normalde yatabilirlerdi ama en azından işletme okumaya çalışıyorlar.. tabii bu rahatlıkta onu da zorla yapıyorlar ama o ayrı.. onların babalarına neden oğullrnı okutmakta çok istekli olduklarını sorduğmzda -( çünkü çocuk çok zorlanıyordu derslerde)- çalıştığın zaman tecrüben oluyor evet ama yaşayarak öğrenmek çok daha zarar veriyor falan demişti babası... ... bilmem anlatabildim mi

Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
almak, bir, değildir, eğitimi, gelecek, icin, Üniversite, İyi, şart

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Karma Konular Katagorisinde ve  Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan  İyi bir gelecek için Üniversite eğitimi almak şart değildir Konusunu Görüntülemektesiniz.=>www.forumojen.com...

Seçenekler
Stil