.ılılı. ForumOjen .ılılı.

HADiS KUR’AN ÇELiŞKiLERi!!!!

Forum Çöplüğü Katagorisinde ve  Atık Forumunda Bulunan  HADiS KUR’AN ÇELiŞKiLERi!!!! Konusunu Görüntülemektesiniz.=>----------------------------------------------------------------------------------- Bu mesaj FRETHAX (ADMIN) tarafından silinmiştir. -----------------------------------------------------------------------------------...

Geri git   .ılılı. ForumOjen .ılılı. > Forum Çöplüğü > Atık

Kayıt ol Üye Listesi Albümler Etiketler Arama Bugünki Mesajlar
Uyarılar

Alt 04-05-2008, 10:29 AM   #1
Amatör Üye

forum_bilgi2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

:18 HADiS KUR’AN ÇELiŞKiLERi!!!!

-----------------------------------------------------------------------------------
Bu mesaj FRETHAX (ADMIN) tarafından silinmiştir.

-----------------------------------------------------------------------------------

forum_bilgi2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 04-05-2008, 12:41 PM   #2
oooooooooooooooooo

zahsenk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cevap: HADiS KUR’AN ÇELiŞKiLERi!!!!

burdaki hadislerin hiç biri mütevatür değil konunun silinmesi talep ediyorum !

zahsenk isimli Üye şuanda  online konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 04-05-2008, 09:08 PM   #3
Amatör Üye

Alıntı:
zahsenk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
burdaki hadislerin hiç biri mütevatür değil konunun silinmesi talep ediyorum !
Neden, hepside inandığınız hadis kitaplarında var. hepsi de kaynak gösterimli. siz hadislere işinize gelince mi inanırsınız???

forum_bilgi2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 04-05-2008, 09:30 PM   #4
oooooooooooooooooo

bu arada araştırdımm o hadislerde bizim anladığımız lügat anlamı kasdedilmiyor...daha iyi öğrendikçe açıklarım

zahsenk isimli Üye şuanda  online konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 04-05-2008, 10:10 PM   #5
oooooooooooooooooo

Hadis: "Dünya balığın üzerindedir. Balık başını sallayınca Dünya'da depremler olur.”
İbni Kesir Tefsiri 2/29 68/1’in açıklamaları

Bazı kaynaklarda geçen bu ifade şayet hadisse, bundan murat şunlar olabilir:

Birincisi: Cenab-ı Hak yarattığı her mahluk için bir melaike vazifelendirmektedir. Bunlara "Müekkel Melekler" diyoruz. Dünyanın da iki tane müekkel melaikesi vardır ki, bunların isimleri "Sevr" ve "Hut"tur. Yani "Öküz" ve "Balık".

İkincisi: On dört asır önce, yani Peygamberimiz ve Sahabelerinin yaşadığı asırda en önemli iki geçim kaynağı çiftçilikle avcılıktı. Bu şimdi de kısmen böyledir. Ziraatın sembolü öküz, avcılığın sembolü ise balıktır. İşte, Peygamberimiz "Dünya öküzle balığın üstündedir," hadisiyle bu hakikate parmak basmış, insanların geçiminde en mühim iki kaynağı gayet beliğ bir tarzda ifade etmiştir.

Üçüncüsü: Bilindiği gibi, tekniğin henüz yeterince gelişmediği devirlerde dünyanın durduğuna, güneşin döndüğüne inanılırdı. Halbuki zamanla bunun tersinin doğru olduğu kesin olarak anlaşıldı. Eski bilgilere inanan insanlara bu gerçeği doğrudan doğruya anlatmak kolay değildi. Böyle yapılsaydı, belki de birçok insanlar İslam nurundan istifade edemeyeceklerdi. Resul-i Ekrem, bir edebi sanat yaparak cevap vermiş ve o asrın insanlarını tatmin etmiştir.

Dünya güneşin etrafında dönerken hayali on iki menzilden geçer. Biz bunlara "burçlar" diyoruz. Bu burçlardan ikisinin adı "öküz" ve "balık"tır. Peygamber efendimize ayrı ayrı zamanlarda dünyanın ne üstünde durduğu sorulmuş, o da birinci defasında "öküzün", ikinci defasında "balığın" üstünde duruyor diye buyurmuştur. Bu cevaplarıyla, soru vakitlerinde dünyanın öküz ve balık burçlarından geçmekte olduğunu, fakat güneşin sabit olduğunu da on dört asır önceden haber vermiştir.

Peygamber efendimiz mecazlı ve kinayeli bir sözle üç büyük hakikati en güzel şekilde dile getirmiş, hem o asırdaki, hem de daha sonraki asırlardaki muhataplarını tatmin etmiştir.

Sonradan ravilerin veya müfessirlerin açıklamaları hadis zannedilmiştir. Mesela "dünya öküzün üzerindedir öküz başını sallayınca deprem oluyor" gibi ilaveler hadis değildir.

.................................

Alt 05-05-2008, 10:17 AM   #6
Amatör Üye

Lütfen zahsenk kardeşim, yazdıklarınızın, ne sağlam bir delili ne de akılla mantıkla tutulur bir yanı var.
Olmamış olayları, üstelik bir de Peygambere mal ederek yazmanız beni gerçekten çok üzdü..
Lütfen O güzel insanı israiliyat masallarının yalanlarına alet etmeyelim.

Biz o gönderilen elçileri, müjdeciler ve uyarıcılar olmaktan öte bir şey için göndermiyoruz. İman edip hayrı ve barışı yerleştirenlere korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar. En'am 48...

Onlara şunu söyle: "Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum. gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vahyedilene uyarım ben!" Sor onlara: "Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?" En'am 50...

De ki: "Ben kendi nefsime, Allah'ın dilediğinden başka ne bir yarar sağlayabilirim ne de bir zarar verebilirim. Eğer gaybı bilseydim elbette daha çok hayır yapardım. Ama bana kötülük dokunmamıştır bile. Ben, inanan bir topluluk için bir uyarıcı ve müjdeciden başkası değilim." A'raf 188.

Yukardaki ayetleri iyi oku, en azından Peygamberimiz hakkında biraz bilgin olur. O sadece bir uyarıcıydı ve Kur'an'la öğüt veriyordu. O sadece Kur'an'a uyuyordu.
yoksa senin yukarda bahsettiğin iftiralardan çoook uzaktı...
(yanlış anlama o iftiraları sen atmıyorsun ama inandığın ve savunduğun için atanların suçuna ortak oluyorsun.)
selametle

Konu forum_bilgi2 tarafından (05-05-2008 Saat 10:29 AM ) değiştirilmiştir..
Alt 05-05-2008, 02:14 PM   #7
oooooooooooooooooo

hadisse (se-sa)
diyorum zaten alıntı olduğunu da belirtiyorum

2.si inandığınız hadis kitapları diyorsun...siz benim neye inanıp inanmadığımı nerden biliyorsnz

yani ben birşeyi karalamak yerine hikmetini arıyorum...evet bana da mantıklı gelmedi ama öğrendikçe yazacağım... sizin gibi kesin kes hükümler vermekten iyidr

Alt 05-05-2008, 02:53 PM   #8
Amatör Üye

Alıntı:
zahsenk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sizin gibi kesin kes hükümler vermekten iyidr

Benim kesin kes verdiğim hükümler KUR'AN'dandır ve KUR'AN'da dinimizin tek hüküm kaynağıdır kardeşim.

Alt 06-05-2008, 06:32 PM   #9
oooooooooooooooooo

Kur'andaki ayetlerin nüzul sebebi vardır.. öyle gelip benim yazımın altına yapıştrp ona uyarlayamazsın...

ikincisi ,,, samsun müftülüğünde vaize esra kesgin ve eşinden aldığım bilgilere dayanarak ( eşi şu an doktora yapıyor ve hadisler üzerinde de çok çalıştı)

sizin verdiğiniz çoğu HADİS ( ! ) in uydurma olduğunu ve o tür kitaplara da girdiğini bu nedenle din görevlilerine danışmamız gerektiğini vurguladılar...

bilip bilmeden konu açmayın !

Alt 13-05-2008, 07:48 PM   #10
Amatör Üye

hamdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ayetlerin türkçe tercumesi yapilirken bazı kelimelrin yerine tam manayı ifade edecek kelimeler bulunmuyor ben bu hadis ve ayetlerin alınan kaynağında kasıtlı veya hatayla deforme olduğu kanısındayım ayrıca başta bahsettiğim gibi bazı anlam kaymasıda olabilir bu konuyu açarkenki maksadını bilmiyorum ama safii zihinlere şüphe tohumu atmaya hakkın yok senin maksadına su'i zanla yaklaşmak istiyorum inşallah öyledir böyle bi sitede başka maksatlar güdenlerin bulunması beni çok üzer

hamdi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
hadis

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

HADiS KUR’AN ÇELiŞKiLERi!!!!

Forum Çöplüğü Katagorisinde ve  Atık Forumunda Bulunan  HADiS KUR’AN ÇELiŞKiLERi!!!! Konusunu Görüntülemektesiniz.=>----------------------------------------------------------------------------------- Bu mesaj FRETHAX (ADMIN) tarafından silinmiştir. -----------------------------------------------------------------------------------...

Seçenekler
Stil