Tezkere'de kim hangi yönde oy kullandı?
TSK'nın sınırötesi operasyonlarını bir yıl daha uzatan Tezkere'ye 511 kabul oyu gelirken 18 red oyu kullanıldı
Tezkere Genel Kurul'a katılan AKP, MHP ve CHP'nin tümünün oylarıyla kabul edildi. 17 DTP milletvekili ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras 'red' oyu kullandı.
ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras tezkere görüşmeleri boyunca DTP sıralarında oturdu.
Genel Kurul’da tezkere görüşmeleri sakin geçerken tek gerginlik MHP Adana Milletvekili Kürsat Atılgan’ın yaptığı konuşmada DTP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik sözleriyle yaşandı. Sataşma gerekçesiyle söz alan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan “isteyen savcı gelsin, dokunulmazlık zırhına sığınmıyorum. Ben çete kurmadım, hırsızlık yapmadım, Hrant Dink’i ben öldürmedim, Malatya katliamını ben yapmadım. Dokunulmazlığı kaldırılacak olan kim varsa kamuoyunun vicdanına havale ediyorum, hodri meydan” diye konuştu.

Tezkere Genel Kurul'a katılan AKP, MHP ve CHP'nin tümünün oylarıyla kabul edildi. 17 DTP milletvekili ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras 'red' oyu kullandı.