+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 Sonuç Bulundu.Gösterilen Sonuçlar 1 / 9

Konu: bilinmeyen Osmanlı...

in the end... !!essra!! is a name known to all !!essra!! is a name known to all !!essra!! is a name known to all !!essra!! is a name known to all !!essra!! is a name known to all !!essra!! is a name known to all !!essra!! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    38
    Aldığı Teşekkür: 168

bilinmeyen Osmanlı...

- 600 yıllık Osmanlı Devletin de, çoğu zaman zenginlerin zekat ve sadaka verecek fakir insan bulamadıklarını

- Osmanlı Devletin de adaletin en temel prensip olduğunu ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın, bir Yahudi tüccarın kolunu haksiz yere kestirdiği için, ayni cezaya mahkum olduğunu ve son anda tacirin bu hakkından vaz geçmesi sonucu kolunu kesilmekten kurtarabildiğini

- Osmanlı Devletinin küçük bir beylikten, 10 milyon km kare genişliğinde bir toprak büyüklüğüne ulaştığını

- Osmanlı da örf ve adet kelimesinin hayat nizami yerine kullanıldığını, ve her şeyin edep ve adap çerçevesinde yapıldığını

- Osmanlı Devletinin fetih yaptığı hiç bir bölgede kadın, çocuk, yaşlı ve kendisine karsı savaşmayan hiç bir kimsenin kılına bile zarar vermediğini

- 600 Yıllık devlet hayati boyunca, hiç bir vatandaşının inancına karışmadığını ve herkesi kendi inancında özgür bıraktığını

- II. Abdulhamid Han’ın, o gün Osmanlı toprağı olan, bugün işgal altındaki Filistin topraklarını satın almak isteyen ve bunun karşılığında tüm Osmanlı Devletinin borçlarını ödemeyi taahhüt eden Yahudilere bu toprakları satmadığını

- Ardından gelen ve 2. Abdulhamid Han’ın tahtan indirilmesine sebep olan 31 Mart ayaklanmasının bir çapulcu ayaklanması olduğunu ve işi organize edenlerin içinde Yahudilerin de olduğunu

biliyor muydunuz...!!!

Çıktım çıktım inilmez dağlar elimden tuttu
    İndim indim çıkılmaz kuyular beni yuttu
    N.F.K
    '' kedi sordu:ben neyim
    bilge fare cevap verdi:sen bir faresin
    bir gece fareler birleşip kediyi yediler.''

2. !!essra!! Üyemize Bu Mesajı İçin 6 Kişi Teşekkür Etti:

asilturk (27-11-2007), Disibani (27-11-2007), FaFuT (31-10-2007), hidrOjen (31-10-2007), paganini (03-11-2007), samwolf722_mm (28-12-2007)

Aktif Üye yasgun will become famous soon enough yasgun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    83
    Aldığı Teşekkür: 14
    bizler kimselere karışmadığımızdan yıkıldık eğer insanlara daha bakılı yaklaşsaydık koca osmanlıya hiçbişe olmazdı

Tecrübeli Üye FaFuT will become famous soon enough FaFuT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    106
    osmanlı nası 600 yıl ayakta kaldı sanıyorsunuz işte böle

Tecrübeli Üye hidrOjen has a spectacular aura about hidrOjen has a spectacular aura about hidrOjen has a spectacular aura about hidrOjen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    127
    Aldığı Teşekkür: 46
    tüm bunlara rağmen hala osmanlıyı karalamaya çalışanlar var.o kadar büyük bir devlette yardım edilecek bir fakir dahi bulunmaması ne kadar yabancı günümüz koşullarına :S ne muhteşem bir idareymiş ki bu kadar yüzyıl yaşamış...içten ve dıştan kimse çürütememiş...tabi hiçbir şeyde baki olmadığından bir son bulmuş...ama amerika şu anda osmanlı devlet idaresini örnek alarak yapılanmış bir ülke...bill clinton başkanlığı döneminde türkiyeye geldiiğinde bizim en büyük olmamızdaki etken osmanlının yönetim bçimini örnek alıp eyalet sistemi ile yönetim yapmamızdır demişti..adamlar osmanlıya hayran bizse geçmişimizden habersiz

manama: Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    546
    Aldığı Teşekkür: 229
    Blog Başlıkları
    13
    gzl bilgiler eline sağlık...
    Çünkü insanlar eşit değildirler. Gerçek budur. Ve benim istediğim şeyi onlar istemezler.

"Tüm anahtarlar birdenbire
    Uçup ortadan kaybolmalı
    Ve her anahtar deliğine
    Bir maymuncuk uydurulmalı!"
    Hep böyle düşünür kesinkes
    Herkes - maymuncuk olan herkes...
    Nietzsche

Aktif Üye Microsoft has a spectacular aura about Microsoft has a spectacular aura about Microsoft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    5
    Aldığı Teşekkür: 14
    - Osmanlı Devletinin fetih yaptığı hiç bir bölgede kadın, çocuk, yaşlı ve kendisine karsı savaşmayan hiç bir kimsenin kılına bile zarar vermediğini

hep bu yuzden kaybettık yakaladıgını asıp kesıceksın kardesım
    Server : GlRAKON
    MssSakarya : 70 LvL Priest 30 k np (CLan : ExperienceD )
    Rogue0fSakarya : 69 LvL Archery 78 k np (ExperienceD - BANLI)
    Roque0fSakarya : 59 LvL Archery 14 k np (ExperienceD)
    MrSakarya : 59 LvL Archery 37 k np (ExperienceD)
    FredyKruegeR : 70 LvL warior (ExperienceD)
    1 Pm kadar size yakınım . Katılmak ısteyen herkese kapımız acıkdır.
    Pot basarız cocuk dersiniz , Minor basarız Pedal dersiniz , pm kapatırız Şerefsiz Dersiniz , Pm açarız ARTiST dersiniz.

Kıdemli Üye asilturk is a jewel in the rough asilturk is a jewel in the rough asilturk is a jewel in the rough asilturk is a jewel in the rough asilturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    365
    Aldığı Teşekkür: 87
    Blog Başlıkları
    5
    - II. Abdulhamid Han’ın, o gün Osmanlı toprağı olan, bugün işgal altındaki Filistin topraklarını satın almak isteyen ve bunun karşılığında tüm Osmanlı Devletinin borçlarını ödemeyi taahhüt eden Yahudilere bu toprakları satmadığını

- Ardından gelen ve 2. Abdulhamid Han’ın tahtan indirilmesine sebep olan 31 Mart ayaklanmasının bir çapulcu ayaklanması olduğunu ve işi organize edenlerin içinde Yahudilerin de olduğunu

hepsini bildiğim gibi bunların ikisini de biliyordum. bunlar bize çok şey ifade ediyor. bilmem anlatabildim mi???

Tecrübeli Üye axi cocuk is a jewel in the rough axi cocuk is a jewel in the rough axi cocuk is a jewel in the rough axi cocuk is a jewel in the rough axi cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    57
    Aldığı Teşekkür: 134
    paylasım için tesekkür

Kıdemli Üye samwolf722_mm has a spectacular aura about samwolf722_mm has a spectacular aura about samwolf722_mm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    252
    Aldığı Teşekkür: 69
    biliyoduk ama hatırlatman güsel oldu

sametyavuz
    mclarenmercedes ClS 63 AmG
    Korkmaktan kork,Utanmaktan utan.

+ Konuyu Cevapla

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread