Karma Konular Katagorisinde ve Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan Eşcinsel Evlilikler Yasallaşmalıdır Konusunu Görüntülemektesiniz.=>yasallastırılmamalı die düsünüorumm.. toplumn kaldıracagı bse deil cnkü..ayrıca aile yapısına gelenklere göre dwranmk neden törecilik oluo bn onu anlamadmm..gelenkler manewi ...
| |||||||
| Kayıt ol | Bloglar | Üye Listesi | Albümler | Etiketler | Arama | Bugünki Mesajlar |
| Uyarılar |

| | #21 |
| senzafine ![]() Ruh Halim: |
yasallastırılmamalı die düsünüorumm.. toplumn kaldıracagı bse deil cnkü..ayrıca aile yapısına gelenklere göre dwranmk neden törecilik oluo bn onu anlamadmm..gelenkler manewi kmliklerimzzdr ona göre harekt etmeyelm mi yani?! töre cok cok farklı bse..önce o ayrımı yapsk kske bi de Türkiye demkratk bir ülke yasallastırılmalıı görüsü wr ki cok scma..demokratk olan her ülkede azınlık wya cogunlugun her istedigi yapılıpp yasallastırılmalı mıdr? hani demkratk bir rejim wr ya insnlara saygılı onlarn özgrlügünü düsünen o yüzdenn..basörtüsü gbi konulara neden bi hassasiyet gösterilmio o zamn? sanırım bazılarının düsüncesnde celski wr gbi geldi bna.nyse konu sapmasn |
| | Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #22 | |
| ђ.€๓г ![]() |
Alıntı:
gelenek ve görenekler bizim Türk milleti olarak bizim çok büyük bir parçamızdır tabi onları savunacaz (tabi sen bunu arkasına sığınma olarak görüosun o farklı iş saygı duyarım ) ne yani bizim geleneklerimiz göreneklerimizin insanlıkla alakası yokmu? asıl bu saçmalık... eşcinsellik yasallaştırılmamalıdır tabikide..zaten yozlaşmaya bağnazlaşmaya batıya bağlanmaya meraklı büyük bir özenti/cahil kesim var.. o gençlerimizi bu şekilde kaybetmek yerinde neden elinden tutmayı denemiyoruz..! ayrıca töre : Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, göre*nek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tu*tulan yolların bütünüdür. ( töreden kastım insan öldrümek falan değil ona başka bişe deniliyo zaten) | |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #23 |
| zozzoroliii ![]() Ruh Halim: |
ne ne ne buda konumu yaa Allam yaa yukarda Allah varr ayıp yaa bide türk olcak pehh yazık ya ınsanlıga yazık ----------------------------------------- admin tarafından değiştirilmiştir sevgili cengacığım bizde biliyoruz yukarda Allah var ama biz olaylara körü körüne bağlanmıyoruz zaten bu bir oyun ben yasallasmaması gerektigini düsünmeme rağmen yasallasmalıdır diyorum eğer zevk almak istiyorsan kurallara itiraz etmek yerine kurallara uy daha cok zevk alacagını sanıyorum tsk ederim... Frethax ------------------------------------------ Konu Frethax tarafından (25-01-2008 Saat 02:44 PM ) değiştirilmiştir.. |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #24 | |
| Çalışkan Üye ![]() |
Alıntı:
töre çok çok farklı bi şey değil.. yazmış işte EMR.. aynen öyle ve hala törecilik olduunu düşünüyorum; yasamaya gelenklern karıştırılmasının.. -türban konusunda bi şey söylemedm ben o nerden çıktı şimdi - ben 16 yaşında tek başıma yaşıyorum.. mükemmel Türk aile yapısını bozuyorum size göre.. -Benzetmek lazım benim gibileri.. - yani isteyen gelenkleriyle yaşar, isteyen yaşamaz.. ama bunu dayatamazsın kimseye.. bu kadar basit....azınlık değil; 1-2 kişi bile olsalar insan haklarından senin yararlandıın kadar yararlanıcaklar.. eşcinsellerin önü açılırsa toplm yapımız bozulur korkusuyla görmezden gelemzsin.. (%99 u müslüman bi ülkedeyiz.. Ama %1 lik bi kesim var.. Sn okula mescid yapılmasına normal olarak bakıyosan kilise yapmasına da normal olarak bakman gerekir.. gibi ) 'Bi gemide 100 kişi var.. 99 u katil, 1 i masum.. Sen o gemiyi batırır mıydın?'.. Evet diyosan tartışmaya gerek yoktur zaten.. | |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #25 |
| in the end... ![]() Ruh Halim: |
yasallaşmamalı diye düşünüyorum.. Türkiye'nin o kadar derdi varken bu gibi sapkın şeylerin yasallaşması hiç de hoş olmaz.. toplumda aile yapısı da bozulacagından büyük bi yozlasmaya yol acar ayrıca(zaten aile diye birşey de olmaz) |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #26 |
| ђ.€๓г ![]() |
tinkerbell başörtüsü nerden çıktı dedin kilise milise girdin maşallah....sen nasl kiliseden örnek verdiysen sedada baş örtüsünden örnek verdi...burda amaç kelime oyunları yapmak (yani edebiyat yapmak) değil ! törenin ne olduğu gayet açık ve net yazılmış orda...biz Türk milleti geleneklerimizle kültürümzle yaşarız.. öylede yaşayacaız biz Türk milleti olarak hoşgörülü bir milletiz..Osmanlı devletinde defalarca gördük bu hoşgörü olayını... Kilisede dinini yaşamak isteyenler yaşasın hiçbir zaman onları engelleyici birşey yapmadık..hatta samsunda Bir kilise 3 4 tane de Kilise ev var kim engellemiş onları???? hoşgörüyle bu olay farklı bişe bu olay yozlaşmayla yozlaştırılmayla alakalıdır... ve böyle kabul edilsede tamamiyle yozlaştırlmayla alakalı olduğunu düşünüyorum..çünkü Türkiye deki eşcinsellerin sayısı oldukça azdır.. onlarında halinden çok çok memnunsuz olduğunu sanmıorum yasallaştırılsa iii olur yasallaştırılmasa onlar için pek bişey iade edeceini düşünmüyorum |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #27 |
| senzafine ![]() Ruh Halim: |
offf off bn mi eksk yazıorum anlamıorumm..bn orda sdece azınlık demedmm azınlık wya cogunlugun her istedigi yapılıp yasallastırılmalı mıdr ddmm..laf salatasıı yapılack yerleri almayn ayrıca onlarn hakkı yok gbi bi cmle de kurmadmm..o an basörtüsü geldi aklıma onu örnk werdm bi sakncası oldugunu snmıorm |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #28 |
| Teorim,Teorin,Teorimiz her neyse sen unutma!.. ![]() Ruh Halim: |
öncelikle kabul etmeliyim ki TinkerBeLl süper iş çıkardın seni tebrik etmemek elde değil şimdi konuya dönelim Töreler gelenek ve göreneklere salt bir şekilde bağlı kalmayan ülkemizde sadece bu olayı geleneklerimize aykırı diye yok olmaz demek saçma , mantıksız olur. Önce BİLİM geleneklerimiz sürekli bize doğru yolu mu göstermiştir ? bazı anlarda bizi kısıtlayabilir mi? Bu iki soruya da evet ve hayır cevabı verilebileceği için LÜTFEN ALLAH AŞKINA GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZE AYKIRI ONDAN YAPMAYALIM demesin kimse Daha sonra HALİL İBRAHİM EMİR sen ortaokula başladığından beri senle evde tek takılıyoruz ne annemiz oluyor ne de babamız ama bu senin gayet hoşuna gidiyordu Ki Hala ANNE NE ZAMAN GİDİYORSUNUZ , ANKARA'DAN GELMEYİN BİZ GAYET MUTLUYUZ demeyi biliyordun.Türkler Aileleriyle birlikte yaşar mercimek çorbasıyla kurufasulyeyle büyür. Biz senle adana kebapla lahmacunla cipsle büyüdük.Gayet hoşnuttun hiç demedin BABA BAK BU YAPTIGIN AYIP TÜRK GELENEK VE GÖRENEKLERİNDE COCUKLARIN BU YASTA SENENİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ EVDE GEÇİRMESİ YOK demedin ÇÜNKü gayet hoşuna gidiyordu.Burdan şuraya bağlamayı düşünüyorum demek ki gelenek ve görenekler bize yön veremez biz kafamıza yatan sevdiğimiz gelenekleri yaparız sevmediklerimizide gayet tabiidir yapmayız.kardeşim demiş ki ''tinkerbell başörtüsü nerden çıktı dedin kilise milise girdin maşallah....sen nasl kiliseden örnek verdiysen sedada baş örtüsünden örnek verdi...burda amaç kelime oyunları yapmak (yani edebiyat yapmak) değil !'' Öncelikle üslubuna dikkat etmeni öneriririm.Yaptığın zaten edebiyatın bir konusu olduğu için istediğin gibi edebiyat yapma hakkına sahiptir her kişi. Ayrıca saygıdeğer sızıntı(2zin1i) Başörtüsünün ayrıca bu konuyla bir alakası yoktur diye düşünüyorum o ayrı bir konudur.Çünkü başörtüsünde demokrasi ve laiklik kavramları ile ilgili sorunlar vardır,çoğunluk sorunu gayet aşikardır. Bizim sorunumuz evlenebilirler mi evlenemezler idi ve ben düşünmüştüm ki Eğer yasallaşırsa ====> daha rahat yaşayabilirler =====> belkide bilimin bu psikolojik rahatsızlıktan kurtulabilirler di=====>kurtulamama durumlarında ise devlet bireylerine zarar vermezler (çünkü bu bozukluğu dahada arttırmamış oluruz hafifleşmesine yardım etmiş oluruz) Eğer yasallaşmazsa====>Azınlıkta olsalar bir hakları ellerinden alınır ve dahilinde bozuk olan psikolojiler daha da bozulabilir ====> zararlı bir birey olabilirler. di Ayrıca tinkerbell e bir noktada katılmıyorum hatta onu düzelmek istiyorum.Bu konu hakkında ben araştırma yaptım Münazara eğitimi içinde bilgide aldım şuan bilim bunun bir tercih sorunu değil psikolojik bir sorun olduğunu kabul etmiştir Konu Frethax tarafından (25-01-2008 Saat 03:23 PM ) değiştirilmiştir.. |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #29 |
| ђ.€๓г ![]() |
sevgili furkan EMİRbey saygıdeğer kültürlü insan ii diosun hoş diosunda şimdi bırakalım böle uzun uzun yazmayı azdaha içden sohbet havasında konuşalım dielimki yarın eşcinsellik yasallaştırılıyo...ülke ekonomisi tavan mı yapcak ? ülkenin refahımı yükselecek ? bi iki tane insan haklarınamı kavuşmuş olcak??günümüzde haklarına kavuşmayı bekleyen yüzbinlerce bayan var...iş bekleyen aş bekleyen yüzbinlerce insan varonlarn hakları nerde bırakında önce bu sorunları halledelim yine tekrar ediorumki eşcinsellerin sayısı oldukça azdır durumlarındanda memnun olmadıklarını illa yasallaştırılsın die uğraştıklarını sanmıyorum.. |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #30 | |
| Teorim,Teorin,Teorimiz her neyse sen unutma!.. ![]() Ruh Halim: |
Alıntı:
1-)ülke ekonomisi artmayacaksa bir şey yapmayalım mı ? 2-)alevilerde bizim ülkemizde azınlık ama onlar insan oldukları için onlara yardım ediyoruz 3-)Başka bildiğin bir sorun varsa aç tartışma bölümüne tartışalım canım şuan bu var bunu tartışıyoruz ![]() 4-)sayıya takma canım benim unutma ki bizim evde en azınlık emircan ama hep onun dediği olur azınlıktan girme yanlış yapıyorsun özgürlük,hak ve adaletten gir... | |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Karma Konular Katagorisinde ve Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan Eşcinsel Evlilikler Yasallaşmalıdır Konusunu Görüntülemektesiniz.=>yasallastırılmamalı die düsünüorumm.. toplumn kaldıracagı bse deil cnkü..ayrıca aile yapısına gelenklere göre dwranmk neden törecilik oluo bn onu anlamadmm..gelenkler manewi ...
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |