Eğitimde tek tip sistemi her ne kadar olmasını istemesemde iyi bir sistem.Malum alan var alamayan var...
Eğitimde tek tip sistemi her ne kadar olmasını istemesemde iyi bir sistem.Malum alan var alamayan var...
by.ηєωт๏η
Keşke hiç büyümeseydik,dizlerimiz kanasaydı kalbimizin yerine...
Stil pantolonlarına karışmazki birisi zamanında yalan ederlerdi bol giyinip gezeni.
Savaşmak istemiyorum.
GøKhan
Ben Kimim?
bencede tek tip kıyafet gereklı ınsan oğrencı olduğunu hatırlıyor esıt olduğunu goruyor...
evet öğrenciler arasındaki uçurumu kaldırıyor herkes şey demiş alan var alamayan var ama bu sadece kıyafetle ilgili değildir ki ona bakarsanız ayakkabıda bir sorun teşkil eder bu durumda nike giyen var yada işportadan alınan ayakkabı var..tek tip kıyafet olmalı ama haftada bir kez de olsa serbest olmak gayet hoş geliyor kulağa.
Sen "ben" olmuştun.
Ben senle dopdoluydum.
Kapını çalsam, "Kim o?" dediğinde;
"Senim" diyebilirdim.
Ah "ben", senim.
Ben senim...
ama sevmedim, hayır
iğrendim insanoğlunun
yağlı ipte sallanan morluğundan!
Eğitim de tek tip kıyafet gereklidir çünkü eşitlik gereklidir. Her öğrencinin eşit şartlarda bulunması lazımdır. Okullarda bunun ihlali çok kötü sonuçlar doğurabilir çünkü maddi durumu iyi olmayan öğrenciler iyi olan öğrencilere kıyasla daha az çeşitli kıyafete sahip olabilirler ve de diğerleri her gün ayrı ayrı kıyafetle gelirken okula onlar aynı şeyleri giydiklerinden bazılarında diğerlerinin giydiklerine özenmeler oluşabilir ve bu da o öğrencileri yasadışı icraatlara sürükleyebilir mesela o kıyafetlerden alabilmek için hırsızlık ya da hırsızlık yapamıyorsa daha farklı iğrenç ve yasadışı yollar...
Ayrıca tabi ki de birde disiplin söz konusu ben yakından biliyorum bizim okulda kıyafet nerdeyse serbestken her türlü disiplinsizlik olmuştu hatta yataktan kalktığı gibi gelenler ve ahlaka aykırı kıyafet giyenlerde dahil olmak üzere çok değişik şeyler olmuştu.İdareciler bunu önleyebilmek için çok zor durumda kalmıştı ve her gün peşpeşe kıyafet kontrolü yapılmıştı bir ara...
Konu padfoot tarafından (08-02-2009 Saat 01:19 PM ) değiştirilmiştir.
işte bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz![]()
Sen "ben" olmuştun.
Ben senle dopdoluydum.
Kapını çalsam, "Kim o?" dediğinde;
"Senim" diyebilirdim.
Ah "ben", senim.
Ben senim...
ama sevmedim, hayır
iğrendim insanoğlunun
yağlı ipte sallanan morluğundan!
iyi has da bi pantolon yüzünden yemedığım laf ... dalaşmadıgım hoca kalmadı![]()
Anlamak çok zor, neyi bekliyorsun?
Hayallerin göz kırpıyor, durma artık zaman geçiyor!
Hayır demek çok mu zor, neden susuyorsun?
Yarınlar göz kırpıyor, durma artık zaman geçiyor!
Tamamböceği !!!
serbest kıyafet uygulaması belirli sınırlar içinde olursa güzel olur, çünkü aşırıya kaçanların varlığı malum...ayrıca şu alan var alamayan var mevzuu oldukça bayağı geliyor bana..tek tip kıyafet uygulamasıyla bu sorunun çözüldüğüne inanmıyorum...çünkü sınıf farklılıkları tekt tip kıyafette de göze çarpıyor...montu olsun, ayakkabısı olsun, çantası olsun, lafta gömleğinin markası olsun bu sorunun çözülememesi için sağlam sebepler diye düşünüyorum
...Aç sesi yeniden basslarım vursun tizlere dinle...
...Yor beni yeniden titresin dizlerin çök beni izle...
...Sat beni hadi gene kimlerin altına yol oldun yine..
...Vur beni düşünme yaz adımızı hadi mezarımız nerde?...
aslında bu açıdan bakarsan doğru bir sistemdir emre ama bence şöyle olması daha iyi olabilir.mesela denilebilirki beyaz tişört yada kazak gri pantolon yada ne bilim bizim renklerimiz şu ikisi bu renkte bi lakost yada kazak cart curt artık neyse giyebilirsiniz böyle bi serbestiyet verilebilir. yani illede kravat takacaksın yada illede ceket giyeceksinde denmeyebilir idareciler.tek tip kıyafet olur ama illede ceket giymek zorunlu demeyebilirler demek istediğimi anlatabilmişimdir inşallah anlatamamışım giibi geldide![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)