.ılılı. ForumOjen .ılılı.

İyi bir gelecek için Üniversite eğitimi almak şart değildir

Karma Konular Katagorisinde ve  Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan  İyi bir gelecek için Üniversite eğitimi almak şart değildir Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Alıntı: Frethax Nickli Üyeden Alıntı Ayrıca bir insan düşünün bir tıp manyagı bir çok kitap okudu 18ine gelmeden bir çoooooooook ...

Geri git   .ılılı. ForumOjen .ılılı. > Karma Konular > Genel Tartışma Alanı

Kayıt ol Üye Listesi Albümler Etiketler Arama Bugünki Mesajlar
Uyarılar

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 21-06-2008, 05:55 PM   #11
Moderator

asude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
:18 Cvp: İyi bir gelecek için Üniversite eğitimi almak şart değildir

Alıntı:
Frethax Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayrıca bir insan düşünün bir tıp manyagı bir çok kitap okudu 18ine gelmeden bir çoooooooook kitap yalamış yutmuş öğrenmiş didinmiş v.s bu adam üni. okusa ne okumasa ne bu adam tıp alanında çoğu şeyi yapabilir kabul belki bu adama bir kadavra verilmez bu noktolarda eksik kalır fakat hastalıkların teşhislerinde v.s on numara bir doktor olur bence
bu söyLediğine hiçççbi şekiLde katıLmıyorum furkan....insanLar aLtı sene babaLarının hayrına yada eğLence oLsun diye mi okuyoLar yani.......senin dediğin gibi sadece kendi kendine okumakLa tek başına çaLışmakLa bir yerLere geLinebiLseydi -ki sözünü ettiğimiz mesLek insan hayatını iLgiLendiriyor- profLar doçentLer faLan boş yere derse girmezLerdi........insanLar bu eğitimi aLabiLmek için en az aLtı sene eğitim aLıyorLar ve koca aLtı senenin sonunda sadece "doktorLuk" ünvanını aLabiLiyorLar.........uzmanLık vs onu hiç katmıyorum çünkü sadece teşhisten sözetmişsin.......sense kitaptan araştırmaLarLa oLur diyosun.....bu kadar basite indirgememiz yanLış oLur bence....

asude isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 21-06-2008, 06:45 PM   #12
...sonbahar...

merve_sbl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cvp: İyi bir gelecek için Üniversite eğitimi almak şart değildir

ben işin şansa bırakılmaması taraftarıyım. yani herkes google kurucuları kadar şanslı olmayabilir. iyi bir gelecek için "iyi" bir üniversite eğitimi şart diyorum..

merve_sbl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 22-06-2008, 12:56 AM   #13
Sonsuza..

asilturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

Alıntı:
zahsenk Nickli Üyeden Alıntı
ve adnan bilmem ne neydi adını unuttum .. birikimim sanatçılıktan değil kurduğmz işten fln demişti baya konuşulmuştu bu konu üzerinde...ismail türüt gibi adamlara da bayağı sormşlrdı .. ve adamların son söyledikleri söz .. .eğitim eğitim eğitimdi..
buna göre cem yılmaz da eğitim şart dedi. sence bunları diyen adamlar üniversite eğitiminimi kasdediyor yoksa insanlık ve yaşam eğitimini mi?

asilturk isimli Üye şuanda  online konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 22-06-2008, 12:04 PM   #14
oooooooooooooooooo

zahsenk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

o konuşma esnasında üniversite eğitiminden bahsediyordu tabii ki..
gerisi daha farklı bi mesele

zahsenk isimli Üye şuanda  online konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 22-06-2008, 12:37 PM   #15
na/iyi-klima gerek

Disibani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

aslında burdan bakılınca evett kesinlikle üniversite şart dersin.. çünkü yaşadığın ülke Türkiye... dolayısıyla kalkıp da burda acıtasyon yapmanın luzumu yok... kpss yok öss yok oks yok sbs hepsi bi amaç için değil mi ? o zaman kimsenin bu ülkede külkedisi presini bulur bi gün diye dolaşması hayal ürünüdür ya baban zengin olcak iş kurca ama o da kesin değil zart diye bi kriz çıkar batarsın ya da yırtcan bi yerlerini kazanacaksın bi üniversite yoksa bu ülkede kalkıp da yaşam standartları oluşturmanın yolu yok

Ama tabiki de herşeye rağmen mutlu olabiliyorsan işte bence bu yaşamaya değer..

Disibani isimli Üye şuanda  online konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 22-06-2008, 09:59 PM   #16
Banned

niqhtmare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

türkiye'de eqitim şart.ama yurtdışında öle diil..
türkiye'de üni okumadan bi yere qelemezsin..kaldı ki üni okuduktan sonra bile iş bulamadıqın oluo..
ama yurtdışında öle diil..örneqin çoqu şarkıcı(özellikle rapciler)üni okumadan bi yere qelebilio..aynı şekilde basketbolcular..türkiye'de ne kadar ii olursan ol senin yeteneqini weya zekanı ortaya çıkarmaları zor..

niqhtmare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 22-06-2008, 11:34 PM   #17
Aktif Üye

sessiz şair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

Aslında bizim ülkemizde bir kişinin diplomasının olmaması her zaman hayıflanmalara meil verebiliyor maalesef...
ki devir teknoloji devri artık bilgili ve aynı zamanda bilinçli insanlar yetiştirme devri olmalı... ama ; asla demiyorum bilinçi ve bilgili olmak için diploma gerekli... bireyin içinde olsun tek bilgiye doymak.
son bi söz daha okumaklada adam olunmuyor maalesef...

sessiz şair isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 23-06-2008, 12:06 AM   #18
Sunshine

GuLsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

şart değilse üni eğitimi bu kadar insan boşuna mı yırtıyor kendini o eğitimi almak için aileler ne duruma düşüyor birde üniyi kazanmayınca depresyona girip canına kastedenler bile varken üni gereksizmi diyoruz tamam belki bazı meslekler için değil ama kaliteli bir meslek ve yaşam için gerekli

GuLsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 24-06-2008, 10:00 AM   #19
Teorim,Teorin,Teorimiz her neyse sen unutma!..

Frethax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

O kadar insan boşuna yırtınıyor çünkü kendilerini garantiye atmadıklarına dair korkuları var kendi olmak yerine başkalarının ondan istediklerini yapıyorlar sıradan oluyorlar (hatırlayın son toplantı)
İnşaat sektörü olayıda şöyledir ki inşaatın üni. ile alakası olmadığı için bunun okumaylada bir alakası yok yani ben inşaat müh. okuyorum inşaat müh. okumak yerine 1.5 sene inşaatta 1.5 sene büro da 1. sene de belediyede okusam her türlü fenni mesullugu yaparım.Bu sene sınav sorumuzdu inşaat yapmak hangi izinler ve projeler gereklidir.Sınavda yaptım bu soruyu geçen babam sordu 2 tanesini söyleyebildim. Eğer insan kendi için de bulunan cevheri çözdüğünde ve bunun üzerinde harbiden çalışmak istediğinde üniversiteye gitmesi bu adamı zorlamaktan öteye geçmeyecektir.

Ayrıca iyi bir gelecekten kasıt ne hala gelmemiş
hala herkes üni. gerekli mi de abi konu o değil

Üniversite gerekli bir okul olabilir
neden?
çünkü insanlar iyi bir üniversite eğitiminin sana çok şey kazandırdıgına inanıyorlar ?
ki yalan
Belirli bir düzen var ve o belirli düzenin bazı yerlerinde bir üniversite okuman gerekiyor örnek : hidrejeoloji diploması olmayan birisi su aramaya çıkamıyor araçlar ona tahsis edilmiyor.

sadece bu ve buna benzerlere katılırım

Frethax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 07-07-2008, 10:13 AM   #20
Teorim,Teorin,Teorimiz her neyse sen unutma!..

Frethax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

yale üniversitesi mezunları! daha önce böyle bir giriş görmediğiniz için özür dilerim ama benim için bir şey yapmanızı istiyorum. lütfen etrafınıza iyice bakın. solunuzdaki sınıf arkadaşınıza bir bakın,. sonra sağınızdaki sınıf arkadaşınıza bakın. ve şimdi şunu aklınıza koyun: bundan beş yıl sonra, on yıl sonra, hatta otuz yıl sonra solunuzdaki kişi hiçbir şey başaramamış olacak. sağınızdaki kişide aslında hiç bir şey başaramamış olacak. ve siz ortadaki? ne bekliyorsunuz? sizde başaramayacaksınız! aslında bugün şöyle bir etrafıma baktığımda parlak gelecek için yüzlerce umut ışığı göremiyorum. yüzlerce değişik endüstride liderliği ele alacak kişilerde göremiyorum. görebildiğim tek şey geleceği başarısızlıktan başka bir şey olmayacak yüzlerce insan. o kadar… sinirlendiniz! bu
anlaşılabilir bir şey… ben, lawrance larry ellison … üniversite terk… kim oluyorum ve bu yetkiyi kimden alıyorum ki, ülkenin en prestijli yüksek öğrenim kurumunun bu yılki mezunlarına böyle şeyler
söyleyebiliyorum.? bu yetkiyi nerden aldığımı söyleyeyim: çünkü ben lawrance larry ellison, üniversite terk ve dünyanın en zengin ikinci adamıyım. siz değilsiniz! çünkü bill gates, o da üniversite terk ve -şimdilik- dünyanın en zengin adamı. siz değilsiniz! çünkü paul allen o da üniversite terk ve dünyanın en zengin üçüncü adamı. siz değilsiniz! başka örneklerde var. mesela michael dell, o listede dokuz numara ve yukarı doğru hızla tırmanıyor, o da üniversite terk. ve siz o listede hala yoksunuz.! …hmmm!.. şimdi çok kızdınız. bu da anlaşılabilir. o halde birazda egolarınızı okşamama izin verin. pek çoğunuz burada 4 yada 5 yıl eğitim gördünüz. önünüzdeki yıllar için epey bi eğitim aldınız. bilmeniz gereken pek çok şeyi öğrendiniz. iyi çalışma alışkanlıkları edindiniz. burada size önünüzdeki yıllar boyunca yardım edebilecek bir sürü insan tanıdınız. onlarla bağlantı kurduz. ve hayat boyu yanınızdan ayrılmayacak tek kelimeyle güçlü bir yakınlık oldu burada.: terapi. bunların hepsi güzel şeyler… ama gerçekte, o kurduğunuz arkadaşlık bağlantılarına fena halde ihtiyacınız olacak. o çalışma alışkanlığına ve terapiye de ihtiyacınız olacak. ihtiyacınız olacak çünkü; üniversiteyi terk etmediniz. dolayısıyla dünyanın en zenginleri arasına katılamayacaksınız. beklide listeye 10 yada 11. sıradan, microsoft yöneticisi steve ballmer gibi girebilirsiniz. ama herhalde onun kimin için
çalıştığını söyleye gerek yok, değil mi? sadece kayda geçsin diye söylüyorum, o da zaten master sınıfından terk. biraz geç kalmış anlayacağınız…

son olarak, herhalde bazılarınız yada umarım bu konuşmadan sonra çoğunuz kendi kendinize soruyorsunuzdur: `yapabileceğim bir şey var mı? bir umudum var mı?' maalesef hayır! çok geç kaldınız. içinize çok şey dolduruldu, siz onlara bakıp çok şey bildiğinizi sanıyorsunuz. artık 19 yaşında değilsiniz. evet şimdi gerçekten çok kızdınız. bu anlaşılabilir bir şey… belki de şu an, size bir umut ışığı vermenin, bir çıkış göstermenin tam zamanıdır. hayır! 2000 mezunları size değil! siz kaybettiniz! sizi yılda 200 bin dolarlık komik maaş çeklerinizle baş başa bırakıyorum. üstelik o maaş çekinin üstünde , sizden birkaç yıl önce okulu terk etmiş birinin imzası olacağını söyleyerek… öğütlerim size değil, daha alt sınıfta okuyanlara… size söylüyorum: hemen ayrılın! daha güçlü söyleyemem: ayrılın! hemen toplayın eşyalarınızı ve fikirlerinizi, bir daha geri dönmeyin! terk edin! her şeye yeniden başlayın! size söyleyebileceğim tek şey, o başınızdaki kepler ve kıyafetin sizi aynen şu güvenlik görevlilerinin beni kürsüden aşağı çektiği gibi aşağı çektiği…

Frethax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)

İyi bir gelecek için Üniversite eğitimi almak şart değildir

Karma Konular Katagorisinde ve  Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan  İyi bir gelecek için Üniversite eğitimi almak şart değildir Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Alıntı: Frethax Nickli Üyeden Alıntı Ayrıca bir insan düşünün bir tıp manyagı bir çok kitap okudu 18ine gelmeden bir çoooooooook ...

Seçenekler
Stil