Karma Konular Katagorisinde ve Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan Ödüllendirmek cezadan daha iyidir. Konusunu Görüntülemektesiniz.=>...
| |||||||
| Kayıt ol | Bloglar | Üye Listesi | Albümler | Etiketler | Arama | Bugünki Mesajlar |
| Uyarılar |

| | #1 |
| Sunshine ![]() Ruh Halim: | Ödüllendirmek cezadan daha iyidir.
![]() ![]() ![]() |
| | Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #2 |
| oooooooooooooooooo ![]() | Cvp: Ödüllendirmek cezadan daha iyidir.
bu tip bi genelleme doğru olur mu bilemem.. benim kardeşimi istediğin kadar ödüllendir akıllanmaz... kimisinde de tam aksi... ama genel olarak okullarda vs şunu görüyorum seviyenin iyileştirilmesi değil, düzenin korunması önemseniyor.. bu nedenle de okul vb kurumlarda cezalandrmak daha uygun bi çözüm... ama gerçekten çok ilgi görülebilen ortamlarda (aile vs) küçük yaştan başlanıldğnda ödüllendrmek harika bir yönteem |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #3 |
| Sunshine ![]() Ruh Halim: | Cvp: Ödüllendirmek cezadan daha iyidir.
ya birazda karakter ve yetiştirilmesiyle alakalı bişey gibig eliyor sen her hatasında çocuğuna ceza verip odaya kitlersen bu çocuk hem ailesinden soğur hem içine kapanıklaşır halbuki çocuktur bu hata yaparak öğrencek gerçek hayatı.. |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #4 |
her hatada ceza verilmez ki zaten, boyutları vardr |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #5 |
| na/iyi-klima gerek ![]() Ruh Halim: | Cvp: Ödüllendirmek cezadan daha iyidir.
cezaya ve ödüle gerek kalmadan çocuk yetiştiremiyorsak ana babayız diye gezmelelim bence... çünkü bi çocuk gerekenleri aldığında ne ödül ister ne ceza.. |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #6 |
| Sonsuza.. ![]() Ruh Halim: | Cvp: Ödüllendirmek cezadan daha iyidir.
Cezanın yerine ödülün konulması ve bunun daha etkili bir hale getirilmesi için bizden daha fazla ödülün verildiği insana bağlıdır. eğer aklı eriyorsa ve utanacaksa yaptığı bi yanlıştan dolayı ödül aldığı için etkili olur ama bir şey anlamıyorsa bu onun yanına kar kalacaktır. |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #7 |
| Tecrübeli Üye ![]() | Cvp: Ödüllendirmek cezadan daha iyidir.
aslında herkes bi yönden haklı ama melike abla doğru sölüyo...bide şu var tabi yeni gelen nesil pek laftan anlayan cins değil:S:S:S:S |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #8 |
yeni nesil anlamıyor değil ana babalar kendi dönemlerinde kaldıkları için anlatamıyorllar kendilerini o yüzden bu ödül ceza sistemleri gelişti.. |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #9 |
melike abla sen ütopyada mı yaşıyorsun...."çatık kaş" bile bi ceza olarak algılanabilir.. ve bu yıllardan beri vardır... ama gelip de 15 yaşını geçmiş aklı başında bizleree ödül ceza sistemi uygulanıyorsa yazık .... çocuklar ise ayrı ! ki bu sistemi ben topluluğa hitap eden her şeyde görüyorum..dinler,devlet sistemleri vs... |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #10 |
Ütopya öyle mi? O zaman ben ütopyada büyüdüm... Bir anne bir baba evladının gözlerinin içine bakarak ne yapması gerektiğini öğretememişse işte o kötü ceza ve ödüle gerçekten ihtiyaç vardır... Biliyorum şu an gözle eğer anne baba bişeyler anlatacak kadar baskıcıysa bu da cezadır falan diye... Ama alakası bile olmadığını düşünüyorum. Ben basık bi aile içinde büyümedim ne asi oldum ne ana baba deli bi çocuk... Bu yetiştirebilme yeteneğidir bence.. Tekrar ödül ve cezaya gelecek olursak onu da son kez şöyle açıklayayım: Düşünelim ki bi bebek var... Ağlıyor.. Hani ona yalancı meme verirler ya onun gibi bence ödül ve ceza da.. yalancı ve geçici çözümler verir. Memeyi çıkardığınızda bebek ağlamaya devam eder. Ya da insanoğluda böyle değil midir bişeyler yapmak için hep itilmeyi beklerse bişeyler yapmış olmak için gecikmez mi? bunlar geçici çözümler hatta çözüm değil de gelecek için yolumuza koyulmuş taşlar değil midir o zaman ? Ütopyalar bazen gerçek dünyadan daha anlamlıdır.. ve gerekli |
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Karma Konular Katagorisinde ve Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan Ödüllendirmek cezadan daha iyidir. Konusunu Görüntülemektesiniz.=>...
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |