.ılılı. ForumOjen .ılılı.

Ülkenin hızlı kalkınmasını sağlayan kamu sektörü müdür, özel sektör mü?

Karma Konular Katagorisinde ve  Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan  Ülkenin hızlı kalkınmasını sağlayan kamu sektörü müdür, özel sektör mü? Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Ben öyle bir şey demedim ben kamunun parmağı olsun dedim her şey devletin olsun demedim devletin olan şeyler için modelimi ...

Geri git   .ılılı. ForumOjen .ılılı. > Karma Konular > Genel Tartışma Alanı

Kayıt ol Üye Listesi Albümler Etiketler Arama Bugünki Mesajlar
Uyarılar

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 08-07-2008, 12:54 AM   #21

Frethax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 13
İsim: Furkan Emir
Konuları:209
Blog Başlıkları: 8
Ruh Halim:
Frethax
Frethax isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Teorim,Teorin,Teorimiz her neyse sen unutma!..

Cvp: Ülkenin hızlı kalkınmasını sağlayan kamu sektörü müdür, özel sektör mü?

Ben öyle bir şey demedim ben kamunun parmağı olsun dedim her şey devletin olsun demedim devletin olan şeyler için modelimi sundum onların işletilmesinden bahsettim fakat her şey devletin diye bir tane bile cümle kurmadım
Ayrıca ben eğer vergilerinden kısarak (ya da başka bir yolla) bir adamı zengin ediyorsam (devlet olarak) bu adam bir çok devlet işide alarak daha zengin olur yani devletle beraber hareket eder Devletin bu adamın işine karışmasından bahsetmişsin bana çok saçma geldi ne bekliyorsun devletten bu müdür çalışamaz bunu çıkar falan mı devlet bu adamlara yatırımı yapacak bir çok bölüm gösteriyor zaten Ve yatırım konusunda bu şirketlerin devlet dedigimiz olgu kadar çok bilgiye sahip olmadıgını düşünürsek bunlar yatırımcılarımız için büyük bir avantaj olacaktır
Ama tebrikler bir yerinden kapmışsın güvenlik
Aslında diğerlerine kamu parmağı sokmamın en büyük nedeni güvenliktir
En büyük gücün ekonominin güvenliği

Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 08-07-2008, 01:16 AM   #22

GuLsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 77
İsim: GuLsah
Konuları:72
Blog Başlıkları:
Ruh Halim:
GuLsah
GuLsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Sunshine

özel sektör adam gibi denetim altında kamusallaştılırsa ve çalışanlara rahat bir ortam oluşursa herkes işini düzgün yapar bu istekliliği isteklilik verimliliği verimlilikte zaten ekonomiyi getirir.insanlar rahat ve güvenli ortamda yaratıcı olur.birilerinin ona arka çıktığını bildiği ortamda fikir üretir.devlet herşeyi düzene sokarsa çalışanlar zaten kendilerini aşarlar.buda hem çalışan hem çalıştıran aasındaki güveni sağlayıp üretimi artırır.

Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye olmalısınız Ücretsiz üyelik Alıntı ile Cevapla
Alt 08-07-2008, 01:21 AM   #23

onüç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 266
Konuları:3
Blog Başlıkları:
onüç
onüç isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Geçerken Uğradım

sen sunu dedın devlet herkesı zengın yapmaz o buyuk zengınler aslında secılmıslerdır onlara destek vardır ve devlet onları kendı denetımı altından cok cıkarmadan kontrol eder ve onlar dısarıdan bagımsız gıbı gorunurler.pekı devletın halkı ıcınde boyle bı ayrım yapma hakkı var mı sence calısan cabalayan herkes zengın olamaz mı.
ve arkadaslar ben bu konuda frethax ın bızım kendı yuz yuze konusmalrımızda soyledıgı fıkrlerı savundugunu sanıordum.yazdıklarıyla konustukları celısıordu meger burda bı munazara ortamı varmıs.frethax bu tartısmalarda taraf da deıstırıormus onun ıcın bende ole yapmaya karar verdım.ben sımdı kamusallasmayı savunacagım o ozel sektoru hepımıze hayırlı olsun

Alt 08-07-2008, 09:43 AM   #24

Ruh Halim:
Frethax

Tabi ki olamaz besk adamın yemediği nane kalmamışsa benim modelimde bu adama devletin en zengin insanları arasında yer yoktur. Çünkü para=güç ve bu adam daha önce iyi işler yapmamış bir adam kimse bana bunun garantisini veremez. Çabalayan her dürüst insan zengin ölsun sorun değil zaten bunların aralarından devletle ters doğrultularda gitmeyen şirketler de zengin olabilecekler.
Ayrıca besk niye böyle bir şeyi burada belirtme gereği duydun çözemedin ''Genel Tartışma'' ya gelen insanların hemen hemen hepsinin bu olayı bildiğini sana belirtmiştim. Sen kamusallasma ile ilgili modelini verdiğinde ben özelleştirme ile geri cevabımı vereceğim

Alt 08-07-2008, 02:28 PM   #25

onüç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 266
Konuları:3
Blog Başlıkları:
onüç
onüç isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Geçerken Uğradım

devletın yargı sıstemı dıe bır organı var eger bır kımsenın yemedıgı halt kalmamıssa ztn o ınsanı devletın cezalandırması gerekır.bu devlet gercekten bır hukuk devletıyse.devletın gecmısı karanlık bır adamı da zengın yapmamaya hakkı yoktur.cunku senın savcın var polısın var yargıcın var.adamı denetlersın yanlıs bır ıs yaptıgını gordugun an cezalandırırsın.sen kanunı yollarla suclu oldugunu kanıtlayamıyacaksın ama onu iş hayatında baltalamaya çalışacaksın.eger bir devlet bu duruma düşmüşse ben onun gücünden şüphe edrim.

diğer konuya gelınce.ben bu konuya baslarken senın kendı aramızda konustuklarımızı savundugunu sanıordum.bolumun bır kısmına yazmıssın en cok savunulan tarafa muhalefet olacagım dıe onu okumamıstım.bende dun senın kendınden duyunca ogrendım.yazıların bı kısmında da dıkkatını cekerse senın tartısma alanında yazmamana ragmen bazı seylerı soyledıgını yazıordum.cunku sen onları konusmalarıızda soylemıstın bende bunu belırtmek ıcın arkadaslara soyledım meger arkadaslarda bılıormus haberım yoktu.

Alt 08-07-2008, 02:51 PM   #26

GuLsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 77
İsim: GuLsah
Konuları:72
Blog Başlıkları:
Ruh Halim:
GuLsah
GuLsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Sunshine

(desene bir sen bilmiyordun)

Alt 08-07-2008, 03:15 PM   #27

Ruh Halim:
Frethax

Diyorum ya para=güç para ne kadar güçe eşitse senin bu yazıklarında o kadar teoriye eşittir. Yani hayal ürünüdür. Türkiye'nin %80 i sevmez Aydın Doğan'ı ve bu adam Türkiye'nin en büyük güçlerindendir. Türkiye bir hukuk devleti ne olacak şimdi. Demek ki sen her şeyi hukuk kurallarınla çözemezsin çözdüremezsin başka güçler de var. Bunları göz ardı edemezsin. Ve tekrar ediyorum edeceğim her mesajımın sonunda da yazacağım En büyük güç=Para ise sen o paranı gidip yabancılara emanet edemezsin. Bir Amerika etmiyorsa sen de etmeyeceksin. Bir israil etmiyorsa sen de etmeyeceksin. Fakat yok ben Hindistan gibi olacagım dersen o başka Hint Fakiri diye bile ünlü bir şey var fakat dünyanın en zengini bu sene bir Hindu idi Hindistan'da acayip fakirlik var peki neden Çünkü ingilizler her yeri ele geçirmiş oradan gelen para İngiltere'nin kasasına akıyor.

Yeni Konu aç  Cevapla

« istenilen yazılabilir mi? | Toplumsal düzen uğruna ifade özgürlüğünden vazgeçilemez. »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Ülkenin hızlı kalkınmasını sağlayan kamu sektörü müdür, özel sektör mü?

Karma Konular Katagorisinde ve  Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan  Ülkenin hızlı kalkınmasını sağlayan kamu sektörü müdür, özel sektör mü? Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Ben öyle bir şey demedim ben kamunun parmağı olsun dedim her şey devletin olsun demedim devletin olan şeyler için modelimi ...

Seçenekler
Stil