Karma Konular Katagorisinde ve Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan Kadınlar Nerede ? Konusunu Görüntülemektesiniz.=>[Linkleri Sadece ForumOjen Aile Fertleri Görebilir ] lütfen köşe yazısını okuyunuz.. öğretmenimle böyle bi konu konu hakkında tartışmıştım.. Türkiyede erkeklere ...
| |||||||
| Kayıt ol | Bloglar | Üye Listesi | Albümler | Etiketler | Arama | Bugünki Mesajlar |
| Uyarılar |
|
| | #2 | ||
| |
Cevap: Kadınlar Nerede ? acaba erkekler kadınların yaptıgı işlerin yarısını yapsa ne kadar yaşıyabilir ya . kızlar başarır ama o (bazı) erkeklerin geri kafalı dusuncelerını kalıplastırması yuzunden kadınların yetkı alanı kısıtlanmıyor mu ? sımdı başa gectık dıyelım hıc alakasız bir erkek bile ne işi var bunun burda der çunku onunda görüş alanı kısıtlı onlar hep bi yönde buyumus onlara göre 2. bi alternatif yok anlıcan geri kalmaları olanaklı ılerleyenlerı yok mu var onlarıda görüyoruz ya hadi neyse ha kadınlarda da yok mu böyle tabiki var ama kadınların basarısı hıc bıse yapmamıs olsa bıle erkklerden daha ileridir ya hangı erkek cocuk doguru hangı erkek cocuga bakar hangı erkek eşine ses cıkarmadan ev işlerinin hepsını yapabılır hangı erkek hem ev işi yapıp hem cocuga bakıp hem yemegi hazırlayım aynı zamanda güler yüzlü olabilir ... erkeklerin hep bi kaçış yolu vardır bunaldımı atarlar kendılerını dısarı ya kızlar ...kızlar öylemı kız kısmı örenirde yaparda dimi ama bı gun gelıcek o beyınsız(sözm meclis disi) insanların dusuncelerı bıtıcek ve yenı fıkırler ıcın bayanların o mükemmel fikirleri sorulmaya başlıcak iş işten gecmiş olsa bile korkmak gereksiz anneler onada bi çare bulur... | ||
Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #3 | ||
| |
Cevap: Kadınlar Nerede ? evet kızlar daha başarılı sebebi de erkeklerin daha geç olgunlaşması sanırım. Çünkü onlar hala top peşinde oynaken biz ip atlama evremizi bitirmiş ve yeni arayışlar içine girmiş oluyoruz Yani biz derslerin,hayatın kıymetini anladığımızda daha onlar bunun farkında olmuyorlar doğal olarak Yazıda buna değinilmiyo yazık..Birde kızların geri planda kalmasının nedeni bir takım gerikafalı insanların olduğu kadar aynı zamanda kızlarında suçu diye düşünüyorum. Eğer biraz cesaret gösterseler ve daha da önemlisi bazı haklara sahip olduklarında bunu abartmasalar belki de bu durumla karşı karşıya olmazdık. Bu konuda kampanyalar var zaten ve git gide Türkiye kadının da kariyer yapmasına alışıyor anında bir ilerleyiş sağlanmasını beklemek haksızlık olur | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #4 | ||
| |
Cevap: Kadınlar Nerede ? arkadaşlar iyi yazmışsınız güzel yazmışsınız da bunlar aradığım şeylere cevap değil teşekkür ederim.. öğretmenim bayanlar çalışmasın falan demiyordu fakat erkeklere iş imkanı arttırılsın gibi görüşler öne sürmüştü aile düzenine sığınarak.. bu durum o tip bi aile düzenine tamamiyle boyun eğmeyi doğurmaz mı sizce de.. ? yksa onun dediği gibi bişeyler daha da mı düzelir ( öğretmenim bayandı ) | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #5 | ||
|
Üye No: 94
İsim: ...FeYzA... Yaş: 16 Nerden: YEŞİL bi yer:D: Ruh Halim: |
Cevap: Kadınlar Nerede ? şimdii zeynepcimm önce şu sorulardan hangisine cwp aradıını sormalısn kendinee bence; olmasıı gereken ne?/olmak zornda olan ne? bu soruların arasndaki ayrımı yaptığında cewaba dha net ulaşırsn gbi gelio bana ziraa.. ülkemizn şuanki sosyo-ekonomk vede sosyo-kültürel durumuna bakıldığında evet öğretmenin çok da haksz değil.. ama olması gerekende kesnlkle bu değil..bnmm olmasını istediğim şey;kadın erkek ayrımınıı kaldrarak insanın vasıflarınaa göre değerlendrlmesidir..her konuda.. | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #6 | ||
|
Üye No: 283
İsim: Seda Sağlık Yaş: 16 Nerden: TBAL Ruh Halim: |
Cevap: Kadınlar Nerede ? erkeklere daha çok iş imkanının sunulmasını bir tarafa bırakıp neden kadınların ezildiğini düşünmezler anlamam. kadın bir utanç mıdır yaa? insan kendi annesinden, kız kardeşinden, halasından, teyzesinden, kendi eşinden nasıl utanabilir? nasıl insanlardan saklayabilir yüzünü? geçenlerde abim anlatıyordu. oturdukları apartmanda bir aile ramazanda iftar yemeğine davet etmiş. dediğine göre evde bir kadın bile görmemişler. yemekleri bile erkekler getirmiş, servis yapmış. bu ne rezalettir yaa. kimi kimden saklıyorsun. sonra da çıkıp erkeklere daha çok iş imkanı sunulsun diyorlar. daha ne kadar hayatımıza müdahale edecekler bilmiyorum! kadın konuşamaz, kocasına karşı gelemez, asi davranamaz, susar cevap vermez, veremez, verdirilmez! kadın eğitimsiz.. kadının ekonomik özgürlüğü yok! kadın köle! o zaman buyursunlar erkeklere daha çok iş imkanı sağlasınlar.... aile düzenine gelince... bir anne kadar baba da sorumludur çocuklarına. eğer anne dokuz ay karnında o çocuğu taşıyorsa baba, çocuk dünyaya geldikten sonra onun altını değiştircek, yemeğini yedircek! kimse kimsenin kölesi, bakıcısı değil. baba eve para getirir, anne o parayla evin ihtiyacını karşılar, yemek yapar, çamaşır bulaşık yıkar değil artık! ikisi de aynı şeyi yapmak zorundadır. kadın taksiciler de olmalı, erkek dadılar da.. kimse doğuştan öğrenmiyor bunları.. hiç bir şekilde katılmıyorum. erkekler kadar kadınlara da iş imkanı tanınmalı. iş yerinde, sokaklarda uygulanan tacizlerin de önüne geçilmeli. | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #7 | ||
| |
Cevap: Kadınlar Nerede ? artık cinsiyetimi çok seviyorum... her şeyin üstüne gidicem tüm zorlukların... | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #8 | ||
|
Üye No: 283
İsim: Seda Sağlık Yaş: 16 Nerden: TBAL Ruh Halim: |
Cevap: Kadınlar Nerede ? | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #9 | ||
| |
Cevap: Kadınlar Nerede ? ahh ahh ben bi başa geçsem bunlar olmicak ama ![]() | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #10 | ||
| |
Cevap: Kadınlar Nerede ? valla öyle güzel yazmışınız ki bizim türü savuncak bi şe bulamadım.. | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Karma Konular Katagorisinde ve Genel Tartışma Alanı Forumunda Bulunan Kadınlar Nerede ? Konusunu Görüntülemektesiniz.=>[Linkleri Sadece ForumOjen Aile Fertleri Görebilir ] lütfen köşe yazısını okuyunuz.. öğretmenimle böyle bi konu konu hakkında tartışmıştım.. Türkiyede erkeklere ...
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |