+ Konuyu Cevapla
Sayfa 1 / 2 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 11 Sonuç Bulundu.Gösterilen Sonuçlar 1 / 10

Konu: Türk Lirası Resimler

╚> HooooPppp AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    293
    Aldığı Teşekkür: 1.287
    Blog Başlıkları
    38

Türk Lirası Resimler

Yeni paralarımızda ne tür değişiklikler bulunuyor?
    Para Reformu çerçevesinde 1 Ocak 2009'da tedavüle girecek Türk Lirası banknotlarının ön yüzünde Atatürk portreleri yer alacak. 5 TL'nin arka yüzünde Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı, 10 TL'nin arka yüzünde Ord. Prof. Dr. Cahit Arf, 20 TL'nin arka yüzünde Mimar Kemaleddin, 50 TL'nin arka yüzünde Fatma Aliye Hanım, 100 TL'nin arka yüzünde Itri, 200 TL'nin arka yüzünde de Yunus Emre portreleri bulunacak.
    Merkez Bankası İdare Merkezi'nde, 1 Ocak 2009'da tedavüle çıkacak Türk Lirası banknot ve madeni paraların tanıtım toplantısı düzenlendi.
    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, para reformu çerçevesinde 1 Ocak 2005 tarihinde Türk Lirası'ndan 6 sıfırın atıldığını anımsatarak, geçici olarak eklenen "yeni" ibaresinin 1 Ocak 2009 tarihi itibariyle kaldırılacağını kaydetti. Yılmaz, böylece ikinci aşamada Türk Lirası'na dönüleceğini ve böylece reformun tamamlanmış olacağını belirtti.
    1 Ocak 2009'da tedavüle girecek Türk Lirasi banknotlarinin ön ve arka yüzlerinde yer alan özellikleri tanitan Yilmaz, tüm banknotlarin ön yüzünde Atatürk portrelerinin bulunacagini söyledi.
    Yılmaz, banknotlarda belirli açılarla 3 farklı Atatürk portresinin kullanıldığını ifade ederek, bu portrelerin Atatürk'ün gülümsediği fotograflardan yararlanarak tasarlandığını kaydetti. Durmuş Yılmaz, banknotlarin ön yüzlerinde, ayrıca Atatürk'ün portreleriyle bütünlük oluşturan ay yıldız motifinin yer alacağını anlattı.
    Banknotların arka yüzlerinde ise ulusal ve uluslararası özellik yaratmış, tarihe mal olmuş şahsiyetlerin portreleri yer alacağını ifade eden Yılmaz, arka yüzde ayrıca onların çalışma alanları ve eserlerini sembolize eden eserlerin bulunacağını kaydetti.
    Türkiye'de yetişmiş bu değerleri herkese tanıtacak olmak ayrı bir iftihar ve mutluluk vesilesi oldugunu belirten Yılmaz, isimler belirlenirken esas alınan kıstasları şöyle sıraladı:
    - Bilim insanı veya sanatçı olmaları,
    - Toplumumuzdan yetişmiş, herhangi bir tartışmaya yer bırakmayacak şekilde milli değer olmaları,
    - Evrensel değer taşımaları,
    - Herhangi bir siyasi görüşle özdeşleştirilmemeleri, tüm topluma mal olacak kişilikler olmaları,
    - Daha önce tedavüle çıkarılan banknotlarda veya diger ülke paralarında yer almamış olmaları.

benim çok hosuma gitti bunlar eski zaman paralarını andırıyor sanki (:

artık tek kagıt yetecek bize en pembesinden (:
    Büyüklenmek ;

İnsanlar arasında şeref ve itibar kaybına uğramaya, İlahi hoşnutsuzluğa ve makam kaybına delalet eder. Her çeşit benlik gösterisi, gurur ve kibir çirkin iş ve bunun sonucu gelecek dünyevi musibet ve uhrevi cezadır.

2. AnesTetiC Üyemize Konusu İçin Teşekkür Edenler

Disibani (06-10-2008)

Bağımlı Üye mervis has a spectacular aura about mervis has a spectacular aura about mervis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    19
    Aldığı Teşekkür: 20

Cevap: Türk Lirası Resimler

garip yaa biraz zor alışcaz gibime geliyor şimdikilere alıştı gözümüz ben yadırgıcam galiba

"Öyle bir dünyada yasiyoruz ki,
    bir peşin hükümü söküp atmak,
    atomu parçalamaktan daha zor."
    Albert EINSTEIN

Çalışkan Üye _SeS_ has a spectacular aura about _SeS_ has a spectacular aura about _SeS_ has a spectacular aura about _SeS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    36
    Aldığı Teşekkür: 4

Aslında çok gereksiz masraf olmuş keşke zamanında yeni ibaresini eklemeseydiler yada şimdi kaldırmasaydılar neyse ama şimdiki görünümleri paraların güzel olmuş gerçi para her zaman güzeldir özelliklede demir paralar çok güzel olmuş Billal'in dediği gibi eski zaman paracıkları gibi olmuşlar
    Bakakalırım giden geminin ardından;
    Atamam kendimi denize, dünya güzel;
    Serde erkeklik var, ağlayamam..[COLOR="Gray"][/COLOR]

zindanzade fgfbbu is just really nice fgfbbu is just really nice fgfbbu is just really nice fgfbbu is just really nice fgfbbu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    20
    Aldığı Teşekkür: 80

yahu ben ellikleri çok seviyordumm oof off

tasarımlar cidden hoş olmuş...

bi ara nene hatundan de düşünülüyordu.. onu da görmek isterdim, paramızın üstünde
    We live in beatiful world.
    Yeah we do
    Yeah we do

Güzel bir dünyada yaşıyor muyuz ?

Her şey hayal ederek başlar.
    Korkma

Kıdemli Üye !-8['']5R4-! has a spectacular aura about !-8['']5R4-! has a spectacular aura about !-8['']5R4-! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    39
    Aldığı Teşekkür: 24

Ayy valla bende cok beğendm

Gelsnler gelsnler

Taka tuka şaka maka
    Tıngır mıngır çıktık yola
    Patır kütür seke meke ne bu hala
    İpe sapa gelmez yoldan dönmez
    Kıymet bilmez nankörler

..[[...вüşяa...]]..

manama: Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    546
    Aldığı Teşekkür: 229
    Blog Başlıkları
    13

Ne kadar anlamlı aslında...

Gerçekten çok güzel...

Bu arada Sedacım bu masraf dediğin şey zaten yapılacaktı... YTL değil artık TL olacağı için... Ayrıca para zaten basılacağına göre ben esktra bir para harcama göremiyorum...

Özellikleri fotoğrafları da geçtim de renkler beni çok etkiledi. Düşünen iyi düşünmüş
    Çünkü insanlar eşit değildirler. Gerçek budur. Ve benim istediğim şeyi onlar istemezler.

"Tüm anahtarlar birdenbire
    Uçup ortadan kaybolmalı
    Ve her anahtar deliğine
    Bir maymuncuk uydurulmalı!"
    Hep böyle düşünür kesinkes
    Herkes - maymuncuk olan herkes...
    Nietzsche

╚> HooooPppp AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC has a reputation beyond repute AnesTetiC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    293
    Aldığı Teşekkür: 1.287
    Blog Başlıkları
    38

melike la bana o pembecikden bidane verirsin daa ilk maşınla gerci ozaman kadar belki bir ustu daha cıkar ama olsun ben onada razıyım
    Büyüklenmek ;

İnsanlar arasında şeref ve itibar kaybına uğramaya, İlahi hoşnutsuzluğa ve makam kaybına delalet eder. Her çeşit benlik gösterisi, gurur ve kibir çirkin iş ve bunun sonucu gelecek dünyevi musibet ve uhrevi cezadır.

Tecrübeli Üye Jakma Seytan is on a distinguished road Jakma Seytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    0
    Aldığı Teşekkür: 0

yeni paralar güselmis vatana millete hayırlı olsun

manama: Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani is a splendid one to behold Disibani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    546
    Aldığı Teşekkür: 229
    Blog Başlıkları
    13

Alıntı AnesTetiC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    melike la bana o pembecikden bidane verirsin daa ilk maşınla gerci ozaman kadar belki bir ustu daha cıkar ama olsun ben onada razıyım

bilal 10 TL mi istiyon pembe neymiş bi bak mor diyecektin galiba
    Çünkü insanlar eşit değildirler. Gerçek budur. Ve benim istediğim şeyi onlar istemezler.

"Tüm anahtarlar birdenbire
    Uçup ortadan kaybolmalı
    Ve her anahtar deliğine
    Bir maymuncuk uydurulmalı!"
    Hep böyle düşünür kesinkes
    Herkes - maymuncuk olan herkes...
    Nietzsche

hazır yiyici (: __cEngA__ is just really nice __cEngA__ is just really nice __cEngA__ is just really nice __cEngA__ is just really nice __cEngA__ is just really nice __cEngA__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    74
    Aldığı Teşekkür: 52
    Blog Başlıkları
    4

çok mal olmus yaa para üstü alamıyoduk şimdi hiç alamicaz
    Anlamak çok zor, neyi bekliyorsun?
    Hayallerin göz kırpıyor, durma artık zaman geçiyor!
    Hayır demek çok mu zor, neden susuyorsun?
    Yarınlar göz kırpıyor, durma artık zaman geçiyor!

Tamamböceği !!!

+ Konuyu Cevapla
Sayfa 1 / 2 1 2 SonuncuSonuncu

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread