Çocuk tecavüzcüleri yakalandı
Kız çocuğu, cepten polisi ara***** tecavüze uğradığını ihbar etti, zanlılar yakalandı

right align imageBursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, cep telefonundan '155 Polis imdat Hattı'nı arayan 14 yaşındaki kız çocuğu, tecavüze uğradığını söyledi. İhbar üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, cep telefonunun kime ait olduğunu belirleyerek olayı aydınlattı.

Bursa emniyet Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesinde bir kız çocuğu cep telefonundan '155 Polis İmdat Hattı'nı ara*****; "Tecavüze uğradım, beni kurtarın" diyerek yardım istedi. Harekete geçen Çocuk Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, telefonla 155'i arayanın 14 yaşındaki E.C. olduğunu belirledi. E.C'nin olaya yönelik açıklamalarını değerlendiren polis, olayla ilgili olarak Ergin K. (24), E.K. (17), O.D. (15), O.G. (17), E.B.T, Şuayip A. (20) ve Ümit İ'yi (24) gözaltına aldı.

Zanlılardan Ergin K.'nin, E.C.'i evlenme vaadiyle kandırıp Balıkesir'in Bandırma ilçesine götürerek cinsel ilişkiye girdiği belirlendi. Olayı detaylı araştıran ekipler, E.C.'nin korkarak Bandırma'dan merkez Yıldırım ilçesindeki akrabasının evine geldiğini, burada da E.K, O.D. ve O.G'nin tecavüzüne uğradığı bilgisine ulaştı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 95 adet CD ve 6 bilgisayar ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada, zanlılardan E.B.T, Ümit İ. ve Şuayip A.'nın tecavüz sırasında çektikleri fotoğrafları şantaj amaçlı kullanıp E.C'yi kendileriyle ilişkiye girmeye zorladıkları iddia edildi. Mağdure E.C. ise yapılan işlemlerin ardından halasına teslim edildi.