Esad Coşan Hocaefendi yad ediliyor!
20. yüzyılın ilim, fikir ve gönül önderlerinden Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, doğumunun 73. Hicri yıldönümünde 10 bini bulan Kur'an-ı Kerim hatimleriyle yarın yad edilecek.
Hakk'ın rahmetine kavuşan Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan'ın Mevlid Kandil'inde olduğu gibi Hicri doğum günlerinde de yad edilmeleri geleneğini sürdüren Akra FM, Hocaefendiyi, doğumunun 73. yılı olan Hicri 13 Safer 1430, Miladi 8 Şubat 2009 Pazar (bugün) ikindi namazını müteakiben Eyüp'teki kabri başında anacak. Yine akşam namazını müteakiben ise, Fatih İskenderpaşa Camii'nde özel programlarla ve hatim dualarıyla anma programı devam edecek.
Eyüp Camii'nde kılınacak olan ikindi namazının ardından, hatim duasını Ümraniye Vaizi Mikdat Kutlu, M. Esad Coşan Hocaefendinin kabri başında Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra yapacak. Akşam namazını müteakiben Fatih İskenderpaşa Camii'nde başlayacak olan yad programı ise, yatsı namazından sonra da devam edecek. Programda Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Yahya Alkın, M. Esad Coşan Hocaefendi'nin sohbetlerinde sıkça değindiği “İnsani Kamil, İdeal Genç, İnsanı Yetiştirmenin Önemi ve Gençlere Nasihatleri” konusunda sohbet edecek. Alkın, sohbetin ardından Türkiye'de ve dünya genelinde okunan hatimlerin ve tesbihatın kabulü niyazıyla hatim duası yapacak. Program Akra FM'den de canlı yayınlanacak