Karma Konular Katagorisinde ve İslamiyet Forumunda Bulunan Kurandaki Abdest Ve Hijyen Konusunu Görüntülemektesiniz.=>ya eyyuhellezine amenu iza qumtum ilassalati fegsilu vucuhekum ve eydiyekum ilalmerafiqi vemsehu biruisukum ve erculekum ilal ka'beyni. ve in küntüm ...
| |||||||
| Kayıt ol | Bloglar | Üye Listesi | Albümler | Etiketler | Arama | Bugünki Mesajlar |
| Uyarılar |
|
| | #2 | ||
| |
Cevap: Kurandaki Abdest Ve Hijyen Gereken bir bilgiyi paylaştıgın için saol... | ||
Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #3 | ||
| |
Cevap: Kurandaki Abdest Ve Hijyen Ey iman edenler, 1) sarhoş iken, ne dediğinizi bilinceye ve 2) cünüp iken de -yolculukta olmanız hariç- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer 1) hasta veya 2) yolculukta iseniz ya da 3) biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişseniz yahud 4) kadınlara dokunmuş da su bulamamışsanız Abdest alırken yıkanan organlar, manevi necasetten de temizlenmiş sayılır. Abdest organları yıkanırken o organların işlemiş olduğu günah kirleri yıkanır ve bu organlar bir daha günah kiri ile kirletilmemeye azmedilir. Kul ;Yaradanı ile buluşmanın ön hazırlığı olan Abdest alırken ,Rabbinin Kur'an 'daki şu ayetler ile yaptığı hitabını hatırlar. Kendini, bu duyguların atmosferinde olarak yaradanının huzurunda bulur. Ya Sin suresi âyet 65:"elyevme nahtimü alâ efvahihim ve tükellimüna eydiyhim ve teşhedü ercülühüm bimâ kânu yeksibûn;" “İşte o gün, ağızlarını mühürleyeceğiz. Buna karşın bizimle elleri konuşacak, ve ayakları da yaptıklarına tanıklık edecek.” Beled suresi âyet 8, 9:"Elem nec'al lehu 'ayneyni;",Ve lisanen ve şefeteyni;" “Biz, ona göz vermedik mi,Bir dil ve iki dudak?” Meryem suresi âyet 50:"Ve vehebna lehüm min rahmetiNA ve cealna lehüm lisane sıdkın aliyya;" “Onlara rahmetimizden bağışta bulunduk ve onları, gerçeğin yüce bir dili yaptık.” Ali Imran suresi âyet 106:"Yevme tebyaddu vucuhün ve tesveddü vucuh feemmelleziynesveddet vucuhühüm ekefertüm ba'de imaniküm fezukul azâbe bima küntüm tekfürun;" “O gün kimi yüzler ağaracak, kimileri de kararacaktır. Yüzleri kararanlara şöyle denecektir: “Siz inandıktan sonra yeniden inkarcılığa mı döndünüz? Öyleyse, inkarınızdan dolayı tadın cezayı!” Abese suresi âyet 40, 41:"Ve vucuhun yevmeizin 'aleyha ğaberetün;" "Terhekuha kateretün;" “Yine, o gün, yüzler olacak, toprağa bulanmış, tozla kaplanmış.” Ğaşiye suresi âyet 8, 9:"Vucuhun yevmeizin na'ımetün;","Lisa'yiha radıyetün;" “O gün, yüzler olacak, sevinçli,yaptıklarından hoşnut.” Abdest temizlikten çok rıtueldır,ertelemek yerine toprakla teyemmum en iyi kanıttır.Kıyamette eller yuzler ayaklar aleyhımıze şahitlik edeceklerdir unutmayalım... | ||
Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Karma Konular Katagorisinde ve İslamiyet Forumunda Bulunan Kurandaki Abdest Ve Hijyen Konusunu Görüntülemektesiniz.=>ya eyyuhellezine amenu iza qumtum ilassalati fegsilu vucuhekum ve eydiyekum ilalmerafiqi vemsehu biruisukum ve erculekum ilal ka'beyni. ve in küntüm ...
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |