Karma Konular Katagorisinde ve Oksijen (O2 ) Cafe Forumunda Bulunan Sokrates Testi Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Sokrates Testi Bir gün bir tanıdık, büyük filozofa rastladı ve dedi ki,`` Arkadaşınla ilgili ne duyduğumu biliyor musun ? `` ...
| |||||||
| Kayıt ol | Bloglar | Üye Listesi | Albümler | Etiketler | Arama | Bugünki Mesajlar |
| Uyarılar |
| | #1 | ||
| |
Sokrates Testi Sokrates Testi Bir gün bir tanıdık, büyük filozofa rastladı ve dedi ki,`` Arkadaşınla ilgili ne duyduğumu biliyor musun ? `` Bir dakika bekle diye cevap verdi Sokrat. Bana bir şey söylemeden evvel senin kücük bir testten geçmeni istiyorum. Buna Üçlü Filtre Testi deniyor. Üçlü Filtre? ``Doğru, `` diye devam etti Sokrat. Benimle arkadaşım hakkında konuşmaya başlamadan önce, bir süre durup ne söyleyecegini filtre etmek, iyi bir fikir olabilir. Bu ona 3 filtre testi dememin sebebi. Birinci filtre ``Gerçek Filtresi``:Bana birazdan söyleyeceğin seyin tam anlamıyla gerçek oldugundan eminmisin ? `` Hayır,`` dedi adam `` Aslında bunu sadece duydum ve ....`` Tamam,`` dedi Sokrat Öyleyse , sen bunun gerçekten doğru olup olmadığını da bilmiyorsun. Simdi ikinci filtreyi deneyelim, `` İyilik Filtresini.`` Arkadaşım hakkında bana söylemek üzere olduğun sey iyi bir şey mi ? `` Hayır, tam tersi...`` `` Öyleyse, `` diye devam etti Sokrat. Onun hakkında bana kötü bir şey söylemek istiyorsun ve bunun dogru oldugundan emin degilsin.Fakat yine de testi geçebilirsin, çünkü geriye bir filtre daha kaldı. `` İşe yararlılık filtresi.``Bana arkadaşım hakkında söyleyeceğin sey benim de işime yarar mı ? ``Hayır ,`` gercekten degil. ``İyi, `` diye tamamladı Sokrat Eger ,bana söyleyecegin sey dogru degilse, iyi değilse ve ise yarar, faydalı değilse bana niye söyleyesin ki ? | ||
Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #2 | ||
| |
en sevdiğim filozof adamım benim ya bu yazının devamında söyle bir şey yazıodu bu testi hayata uygularsak acaba nasıl olur? | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #3 | ||
|
Üye No: 132
İsim: Fatih Yaş: 15 Nerden: Ev... Ruh Halim: |
gerçekten çok zekice.. keşke her insan böyle olsada bise işimize yaramayan emn olmadıkları bilgileri söylemse..ne gsl olrdu dünya =) | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #4 | ||
| |
vay be adam düşünüo ya ![]() ![]() gerçekten çok güzel ama | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #5 | ||
| |
Cevap: Sokrates Testi Bu test hayata uygulanır mı acep? | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #6 | ||
| |
Cevap: Sokrates Testi ee haklı yanii niye bilmek istesin ki işe yaramayan bişeyi,zekice ! | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #7 | ||
| |
Cevap: Sokrates Testi huvvvvvvv iyimiş.. Günümüzde bunu uygulayabilecek varsa buyursun... takdir ederim... | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #8 | ||
|
Üye No: 267
İsim: yASEeeemİNn... Yaş: 16 Nerden: SAMSUN-TBALL Ruh Halim: |
Cevap: Sokrates Testi uygulamak çok zor ama olsa süper olurdu.... dedikodu diye birşey kalmazdı... | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #9 | ||
| |
Cevap: Sokrates Testi konu eski ama bende yenı gordum zekice davranmıs sokrat (: hayata uygulansa uygulanabilse bence super olur fatıhınde dedıgı gıbı bazı yanlış bılgıler dilden dile donmez.. hayat daha yasanabılır olur bı nebzede olsa.. | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #10 | ||
|
Üye No: 29
İsim: asude akgüL metin Yaş: 16 Nerden: samsun///tbaL Ruh Halim: |
Cevap: Sokrates Testi ben de yeni gördüm başLığı ya.....ama çok hoşuma gitti.. ![]() hayata uyguLanması gerçekten güzeL oLurdu ama uyguLanamaz bence........(: | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
![]() |
| Etiketler |
| sokrates, testi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Karma Konular Katagorisinde ve Oksijen (O2 ) Cafe Forumunda Bulunan Sokrates Testi Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Sokrates Testi Bir gün bir tanıdık, büyük filozofa rastladı ve dedi ki,`` Arkadaşınla ilgili ne duyduğumu biliyor musun ? `` ...
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |