»Test Dünyası
 »Oyun Salonu
 »Tatlı Sözlük
 »Biyografiler
 »Şarkı Sözü
 »Günlükler

Katil Siyonist İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırım için Filistindeki din kardeşlerimiz için birşeyler yapmak istiyoruz..DUA etmek istiyoruz.

Gülşah: her tarafta bomba sesleri..her tarafta gözyaşı döken anneler..annelerini arayan yaralı minicik suçsuz günahsız çocuklar.. evet bu sahneler yanı başımızda oluyor.yanıbaşımıda bir katliam var bir kıyım var.arkalarına global dünyanın patronunu almış şerefsiz insanlar şu an bu katliamı yapıyor.evet sonunda bu canavarlar gazze de.. yaklaşık bir hafta önce başladı bu katliam..camiler okullar sivillerin evleri ve çocuk hastaneleri..her yerde kan kokusu her yerde bomba sesleri o minicik çocuklar arkadaşlarının kardeşlerinin annelerinin feryadları ile uyandılar..daha ne olduğunu anlayamayacak yaştalar onlar kimisi 4 kimisi 6 yaşında..annelerinin kucağında parkta değilller şu anda yada babaları onları ellerinden tutup kaldıramıyor şu anda..korku dolu gözlerle insanlara bakamıyorlar bile saklanıyorlar herkesten herkes onları korkutuyor şimdi....devamı

Rap - Rock kavgası Sonlanmalı...

Karma Konular Katagorisinde ve  Oksijen (O2 ) Cafe Forumunda Bulunan  Rap - Rock kavgası Sonlanmalı... Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Öncelikle bu topici acmayı gerek bilmedim ama çok sinirlenince tepkimi ifade etmek istedim Bilen bilir ben Rap müziğiyle ugrasıyorum.Üniversite ve ...

Geri git   .ılılı. ForumOjen .ılılı. > Karma Konular > Oksijen (O2 ) Cafe

Uyarılar

Tags: , , ,

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Stil
Alt 06-03-2007, 06:50 PM   #1
İş Bilen Üye

Kaos RMC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İş: Hayat Hariç ; Rap dahil...

Üye No: 36
Konuları:18
Blog Başlıkları:
Exclamation Rap - Rock kavgası Sonlanmalı...

Öncelikle bu topici acmayı gerek bilmedim ama çok sinirlenince tepkimi ifade etmek istedim

Bilen bilir ben Rap müziğiyle ugrasıyorum.Üniversite ve gelecek adına hiçbir planım (meslek
olarak) yok. Ben müzüğimi mesleğimi irşaa edicem. Kendimce kendimi yetenekli buluyorum.
Ben pantolonumu aşağı çekipte bol giyinen pasif bi dinleyici kitlesi olarak anılma taraftarı değilim.
Sago hariç kimseyi örnek almam. Onu da örnek alma derken yani beraber çalışmak kastım.

Gelgelelim 1. meseleye... son günlerde yakın dostlarımın şaka-maka bana özenti sözlerine maruz
kaldım. Bunu ilk başta takmadım ama ilerleyen zamanlarda artık iş siyaset gibi bir konuya döndü...
Özenti sözuyle ne kasıt bilemem ama düşüncem: çaylak görünen , daha 2. yılında olan ben bu 2
yılda bence çok yol tepti. 6. sınıfta adını duydıgım müziğe çevremden ve o zamanki başka
aktivitelerden dolayı pasif kaldım.. O zamanlar biz Nefret ve Ceza yı tanırdık reklamını iyi
yaptıkları için... Ama liseye geldiğim zaman "Sagopa Kajmer şarkının adı mı?" diye sorarken
birden onu tanır oldum... Hangi müzik olursa olsun , hangi insan anadan dogma bi müziği
dinlemiştir? Hiçkimse... En fazla erken başlamış olabilir ama siz bugun bir sanatçı cıksa ve
çok hoşunuza gitse onu dinlemeniz, sevmeniz, savunmanız, özentilik mi olur??? Olmaz. Ben de
Sago yu arkadaşlarım vasıtasıyla duydum, sevdim , şimdi fanıyım...
2. mesele... Rock kavgası: Yani demin de arzettiğim gibi bunları diyenler metal dinleyen
arkadaşlar... Kendileri enstrüman çaldıkları için -çok önemli bişeymiş gibi- artı bizim müziğimize
Rap müzik mi? Rap de çalınan enstrüman ne? gibi sözler beni çıldırttı.
Arkadaşlar sözlerimi bitirirken şunları söylemek istiyorum.. BİZ DİNLİYORSAK TÜRKÇE RAP DİNLİYORUZ
SİZE SAYGI DUYUYORUZ, AMA EĞER İMKAN VARSA SİZDE ROCK U TÜRKÇE YAŞAYIN
BUNU VE YAZIMI OKULDAKİ TÜM RAPÇİLER ADINA SİZE Bİ TAVSİYE OLARAK
SUNUYORUM...
Selametle...

Konu Kaos RMC tarafından (07-03-2007 Saat 03:51 PM ) değiştirilmiştir.
Kaos RMC isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-03-2007, 07:46 PM   #2
Tecrübeli Üye

burhangs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İş: Öğrenci daaa

Üye No: 89
Konuları:29
Blog Başlıkları:
murat sen çok kızmışın belli de türkçe istiyosan PENTAGRAM var bu işte 1 numara...Ama yabancı rock müzik yada yabancı müzik dinlemenin kimseye de bir zararı olmaz(tabi adam gibi müziklerden bahsediyoruz EMİNEM yada soykırımcı S.O.A.D dan değil)Ama bunları yaparken kendi kültürümüzü de yozlaştırmamamız lazım...RAP müzik dinlemem ilgilenmem ama dinleyenlere de saygı duyarım...
Sana da bir tavsiyem var bence SAGo yu savunmaktan önce kendi geleceğinle ilgili kararlar vermelisin bir meslek edinmeye çalışmalısın...

burhangs isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-03-2007, 08:09 PM   #3
senzafine

2zin1i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: Seda Sağlık
İş: öğrenci
Takım: GALATASARAY
Fobisi: asansör:D

Üye No: 283
Konuları:118
Blog Başlıkları:
oldukça gereksz bi kawga...
sonuçta herks istedii tarz müziği dinleyebilir...kimse bi başkasının dinledii müzik hakkında yorum yapma hakkına sahp deildr...bu yorum ii d olsa kötü d..dinledii tarzla alakalı enstrümanı d çalmk zorunda deil...o tamamn bi hobi w ilgi meselesi...w yetenk wrsa olan bişi...
ne şimdi bn rock dinliorum ama onunla ilgili bi enstrüman çalmıorum...ne yani şimdi bu çk komik w başkalarının yorum yapması gerekn bişe mi..??tabikiii hyr...

2zin1i isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-03-2007, 11:36 PM   #4
Tecrübeli Üye

_MeRVeMRe_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İş: öğrenci:p
Takım: GALATASARAY(H)

Üye No: 55
Konuları:27
Blog Başlıkları:
bazı noktalarda hak verdm murata mesela sonradan tanıyanların özenti muamelesi görmesine bende karşıım çaylak ustaı geçebilio bazen ve bu özentilk olmuo...
rock kavgası olaında da kmsee dinledii müzii nie dinlediini soramaız onn zevkidr istediini dinler...

_MeRVeMRe_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-03-2007, 03:49 PM   #5
İş Bilen Üye

Blog Başlıkları:
Yaa zaten ben de Rock müziğine düşman bi tablo sergilemiyorum . Benim istediğim neden özenti muamelesi goruyoruz? Ben asla Metali küçümsemedim. İstesem hergun burda grupların kafalarına maske takıp garip bi havayla sert müzik yaptığnı yazardım ama beni ilgilendirmez ve de bana düşmez... Ben nası Rap i seviosam metal dinleyen adam aynı şekilde metali sever. Korur. Burhan sana da cevap olarak şunu diyim. Sagoyu youtube dan herhangi biyerden izle bak . Amerikan gibi düşük bel mi giyio? Amerikan gibi bol mu giyiniyo.? Tmm sizde haklısınız bi yerde ? T-Rap tekilerin çoğu Amerikanları andırıyo. ama işte biz bunun için varız ve bunu için Sagoyu seviyoruz. Siz Rapin ötelerini bilmessiniz ve biz size açıklamaya çalısırız kimi durumları... Ayni şekilde biz de Rock u bilmeyiz ötelerini , ve siz açıklamaya çalısırsınız bazı durumları bu böyledir... Msla Manga Linkin Park tan özenti... Zakkum die bi grup var ki ben Dream Türk te görmesem Placebo nun ne işi var burda diyicektm.. İşte sizdeki bu kişiler bizde de çok var... Adama Rap diyince pantolonu aşagı cekio bi şe oluomuş gibi... Ben Türkçe Rap i kötüledikleri için onları kınıyorum ve T-Rap dinlemek isteyenler sadece Sagoya kulak versn diyorum. T-Rockta da demin de dediğim gibi Zakkum Manga vs vs [ aklıma gelmedi ] hariç herkesi dinleyebilir diyorum. Kusurum olmuşsa müziğinize affola...

Alt 07-03-2007, 05:44 PM   #6
KaRaKaRTaL MoD

invader7474 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: Furkan Erdem Perşembe
İş: Computer Engineering
Takım: BEŞİKTAŞ

Üye No: 7
Konuları:368
Blog Başlıkları:
benim görüşüm şöyle...200 yılında pop müzik zirveye çıktı ama şu an yerlerde sürünüyo..ve o zaman yavaş yavaş ortaya çıkan rock grupları şimdi çığ gibi çoğalmış...durumda şu anda rock zirvede..ve rap grupları fln yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyolar....bu da demek oluyor ki 2-3 yıla rock yerlerde sürünecek..rap ise zirveye çıkacak....bu bir kısır döngüdür böyle devam eder...

invader7474 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-03-2007, 06:06 PM   #7
İş Bilen Üye

Blog Başlıkları:
Thumbs up

Alıntı:
invader7474 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
benim görüşüm şöyle...200 yılında pop müzik zirveye çıktı ama şu an yerlerde sürünüyo..ve o zaman yavaş yavaş ortaya çıkan rock grupları şimdi çığ gibi çoğalmış...durumda şu anda rock zirvede..ve rap grupları fln yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyolar....bu da demek oluyor ki 2-3 yıla rock yerlerde sürünecek..rap ise zirveye çıkacak....bu bir kısır döngüdür böyle devam eder...

Çok doğru bir yorum... Erdem sana teşekkür ediyorum yorumun için... Ama Rockta her önüne gelen grup kurmasa yada prodüktürler daha seçici olsalar Rock un sonu daha güzel olabilirdi. Rapte de durum biraz farklı diil. Dream Türkçe Rap te Pesimist Style(karamsar stil) arayan kitle , sevgilisine hızlı ritimlerde şarkı yazmış ahmaklarla karşılaşıyo... Ve bu da Rock severleriin hızlı söylenen herşey Rap'tir yorumunu yaptırıo ( onlar yüzünden haksız da diiller ) İşte her müzikte de prodüktürler ( Sago gibi ) seçici olsalar müzikte ayrım kalmazdı çünki herkese hitap eden eserler kalırdı....

Alt 07-03-2007, 06:23 PM   #8
KaRaKaRTaL MoD

invader7474 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İş: Computer Engineering
Takım: BEŞİKTAŞ

Üye No: 7
Konuları:368
Blog Başlıkları:
aynen katılıorum sana...sago gibi seçici davranan yok....

invader7474 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-03-2007, 06:33 PM   #9
senzafine

2zin1i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İş: öğrenci
Takım: GALATASARAY
Fobisi: asansör:D

Üye No: 283
Konuları:118
Blog Başlıkları:
Alıntı:
invader7474 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

erdemm..!!'rap'e laf dien yokk ama ne öle rock sürünecek faln..olmuo ama...di mi??

2zin1i isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-03-2007, 08:13 PM   #10
Tecrübeli Üye

burhangs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İş: Öğrenci daaa

Üye No: 89
Konuları:29
Blog Başlıkları:
Murat baba ben sago'yu tanımayan bir adam değilim...Dayısını falan da tanıyorum...Yaptığı işte kuru müzik değil direk karşı olduklarını belirten fikirlerle savaşan bir müzik...Zaten beni tanırsın kimsenin dinlediği müziğe,düşüncesine laf etmem karşımdaki abartmadıkça...Sen bana nasıl Rock dinlediğim için laf etmiyor isen bende sana rap den dolayı laf etmem...Ara sıra da olsa Rap de kulağım gittikçe dinlerim bu arada...Yani o konularda sana katılıyorum niye tepki gösterdin anlamadım
Sana katılmadığım tek nokta var o da gelecekle ilgili bir planının olmaması...Eğer fikrin olmassa,eğer düşüncen olmassa,eğer tutunacak sağlam bir dalın olmassa Sago olamazsın...Ancak türk bir Eminem olursun ki bu da vahim bir durum...Ben sadece buna katılmadım...

burhangs isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil