»Test Dünyası
 »Oyun Salonu
 »Tatlı Sözlük
 »Biyografiler
 »Şarkı Sözü
 »Günlükler

Katil Siyonist İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırım için Filistindeki din kardeşlerimiz için birşeyler yapmak istiyoruz..DUA etmek istiyoruz.

Gülşah: her tarafta bomba sesleri..her tarafta gözyaşı döken anneler..annelerini arayan yaralı minicik suçsuz günahsız çocuklar.. evet bu sahneler yanı başımızda oluyor.yanıbaşımıda bir katliam var bir kıyım var.arkalarına global dünyanın patronunu almış şerefsiz insanlar şu an bu katliamı yapıyor.evet sonunda bu canavarlar gazze de.. yaklaşık bir hafta önce başladı bu katliam..camiler okullar sivillerin evleri ve çocuk hastaneleri..her yerde kan kokusu her yerde bomba sesleri o minicik çocuklar arkadaşlarının kardeşlerinin annelerinin feryadları ile uyandılar..daha ne olduğunu anlayamayacak yaştalar onlar kimisi 4 kimisi 6 yaşında..annelerinin kucağında parkta değilller şu anda yada babaları onları ellerinden tutup kaldıramıyor şu anda..korku dolu gözlerle insanlara bakamıyorlar bile saklanıyorlar herkesten herkes onları korkutuyor şimdi....devamı

Dünyanın En Zeki İnsanı

Karma Konular Katagorisinde ve  Oksijen (O2 ) Cafe Forumunda Bulunan  Dünyanın En Zeki İnsanı Konusunu Görüntülemektesiniz.=>İŞTE DÜNYANIN EN YÜKSEK IQ'SUNA SAHİP İNSANI Dağıstan Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Nadia Camukova, 199.37 IQ ile dünyanın en ...

Geri git   .ılılı. ForumOjen .ılılı. > Karma Konular > Oksijen (O2 ) Cafe

Uyarılar

Tags: , ,

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 29-06-2007, 11:44 PM   #1
LiNCoLN

LiNCoLN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: Semih
İş: Öğrenci - 11 TM/A
Takım: Galatasaray !
Hobisi: Futbol-PC-PS

Üye No: 442
Konuları:506
Blog Başlıkları: 1
Dünyanın En Zeki İnsanı

İŞTE DÜNYANIN EN YÜKSEK IQ'SUNA SAHİP İNSANI
Dağıstan Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Nadia Camukova, 199.37 IQ ile dünyanın en üstün zekálı insanı unvanını taşıyor.

Prof. Camukova’nın hafızasında tam üç bin kitap bulunuyor. Yedi dil bilen Nadia Camukova, şu anda Türkiye’de ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın davetlisi olarak Ahmet Yesevi konusunda araştırma yapıyor.

DAĞISTAN Devlet Üniversitesi öğretim üyesi tarihçi ve edebiyatçı Prof. Nadia Camukova, "dünyanın en zeki insanı" unvanını taşıyor. Prof. Camukova’nın bu sıfatı, iki yıl önce Moskova’da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tespit ediliyor. 23 ülkeden bilim adamının katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılan ölçümde, Prof. Camukova’nın IQ’sü 140-200 aralığında 199.37 çıkıyor.

14 yaşına kadar Moskova’da yaşayan, daha sonra Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’ye yerleşen Camukova’nın farklılığı, henüz bir yaşındayken doktor olan annesi tarafından fark ediliyor ve sekiz kişilik seçilmiş öğrenciler arasında okuması sağlanıyor. Ünlü mutasavvıf Ahmet Yesevi üzerine yaptığı bir araştırma dolayısıyla Türkiye’de bulunan 29 yaşındaki Prof. Nadia Camukova, sorularımızı cevaplandırdı.

FAZLA OKUYAMIYORUM

Dünyanın en yüksek IQ’süne sahip olmak keyifli mi, yoksa rahatsız edici mi?

- Küçükken çok şey fark etmiyorsunuz zaten. Fark ettiğiniz şey, yaşıtlarınızın arasında olmadığınız. Ben üç yaşındayken yedi yaşındakiler, 3.5 yaşındayken 10 yaşındakilerin arasında yaşıyordum. Ama asıl sıkıntı, 23 yaşında beyin kanaması geçirince başladı. Zihnimdeki birikimden dolayı kanama geçirmiştim. O günden sonra fazla okuyamıyorum. Çünkü okuduğum her şey aklımda kalıyor.

Nasıl oluyor bu?

- Bende fotografik bir hafıza var. Yüzleri unutuyorum ama okuduğum herhangi bir kitabın bütün cümlelerini, noktasına, virgülüne kadar hatırlıyorum. Böyle üç binden fazla kitap var hafızamda.

Mesela neler, Suç ve Ceza, Anna Karenina?

- Klasikler elbette var. Sovyetler dönemindeki eğitim sisteminde hepsini okuyorduk çünkü. Bilgi, bilgisayarın hafızasında nasıl kalıyorsa, benim hafızamda da öyle kalıyor.

GELECEĞİ SORUYORLAR

Kaç dil biliyorsunuz?

- Rusça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Türkçe ve Farsça olmak üzere yedi dil biliyorum ve sağlık sebebiyle daha fazlasını da öğrenmek istemiyorum.

- Peki bu kadar zeki olduğunuzu öğrenenler nasıl bir tepki gösteriyor?

Rusya’da bunun duyulmasına izin vermedim. Onun için sorun yoktu. Ama Türkiye’de nasılsa duyuldu. Duyulduktan sonra da, bazı insanlar bana geleceklerine dair sorular sormaya başladılar. Neden bilmiyorum ama bir tür falcı veya medyum muamelesi yapıyorlar bana.

ALINTIDIR

LiNCoLN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-06-2007, 11:49 PM   #2
aLi
İş Bilen Üye

aLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İş: DeRs AmQ!
Takım: FeNerBahÇe Lan!!
Hobisi: Counter ^^
Fobisi: Kızlar xD

Üye No: 31
Konuları:18
Blog Başlıkları:
Abi bilgi hatası war..Dünyanin en zeki insani benim..edit pLs

aLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-06-2007, 11:53 PM   #3
- Yardımcı Admin  -

The JusT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: Fatih
İş: Öğrenci...
Takım: Trabzonspor :)
Hobisi: Futbol, Masatenisi :)
Fobisi: Karanlık :)

Üye No: 132
İsim: Fatih
Konuları:392
Blog Başlıkları:
einstein deil mi yaaaaaaa

The JusT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-06-2007, 01:33 PM   #4
in the end...

!!essra!! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: esra cesaretli
Takım: GaLaTaSaRaY

Üye No: 86
İsim: esra cesaretli
Konuları:117
Blog Başlıkları:
7 dil ne demek yaa..

!!essra!! isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-06-2007, 01:45 PM   #5
LiNCoLN

LiNCoLN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İş: Öğrenci - 11 TM/A
Takım: Galatasaray !
Hobisi: Futbol-PC-PS

Üye No: 442
Konuları:506
Blog Başlıkları: 1
Alıntı:
ya bn d Ben Affleck biliorm:d hem d hafızasında 6000 kitap var o adamn yani bundan daha zeki..:S
madem o kadar zeki niye Jennifer Lopez ile ayrılmış

bu da kadının resmi

Konu LiNCoLN tarafından (30-06-2007 Saat 01:45 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: flood Yapmayınız!
LiNCoLN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-06-2007, 02:03 PM   #6
senzafine

2zin1i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: Seda Sağlık
İş: öğrenci
Takım: GALATASARAY
Fobisi: asansör:D

Üye No: 283
İsim: Seda Sağlık
Konuları:118
Blog Başlıkları:
7 dil ne demek yaaa...w okuduuuun herşey aklında kalıo...öle olmak isterdm ama beyin kanaması falan demiş...demekki o kadr şey bilmenin de zararı oluomuş sağlık açısından

2zin1i isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-06-2007, 02:08 PM   #7
İş Bilen Üye

mrvnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 674
Konuları:6
Blog Başlıkları:
ya adam her okuduğunu noktasına virgülüne kadar nasıl aklında tutuyomuş ya ve yedi dil... baya ilginç

mrvnr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil