»Test Dünyası
 »Oyun Salonu
 »Tatlı Sözlük
 »Biyografiler
 »Şarkı Sözü
 »Günlükler

Katil Siyonist İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırım için Filistindeki din kardeşlerimiz için birşeyler yapmak istiyoruz..DUA etmek istiyoruz.

Gülşah: her tarafta bomba sesleri..her tarafta gözyaşı döken anneler..annelerini arayan yaralı minicik suçsuz günahsız çocuklar.. evet bu sahneler yanı başımızda oluyor.yanıbaşımıda bir katliam var bir kıyım var.arkalarına global dünyanın patronunu almış şerefsiz insanlar şu an bu katliamı yapıyor.evet sonunda bu canavarlar gazze de.. yaklaşık bir hafta önce başladı bu katliam..camiler okullar sivillerin evleri ve çocuk hastaneleri..her yerde kan kokusu her yerde bomba sesleri o minicik çocuklar arkadaşlarının kardeşlerinin annelerinin feryadları ile uyandılar..daha ne olduğunu anlayamayacak yaştalar onlar kimisi 4 kimisi 6 yaşında..annelerinin kucağında parkta değilller şu anda yada babaları onları ellerinden tutup kaldıramıyor şu anda..korku dolu gözlerle insanlara bakamıyorlar bile saklanıyorlar herkesten herkes onları korkutuyor şimdi....devamı

Fatih Sultan Mehmed Han'ın Meşhur Sözleri

+++ GENEL KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT & TARİH +++ Katagorisinde ve  TÜRK Tarihi, Kültürü, Sanatı Forumunda Bulunan  Fatih Sultan Mehmed Han'ın Meşhur Sözleri Konusunu Görüntülemektesiniz.=>“Ben ki İstanbul Fatihi abd-i aciz Fatih Sultan Mehmed, bizatihi alın terimle kazanmış olduğum akçelerimle satın aldığım İstanbul’un Taşlık mevkiinde ...

Geri git   .ılılı. ForumOjen .ılılı. > +++ GENEL KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT & TARİH +++ > TÜRK Tarihi, Kültürü, Sanatı

Uyarılar

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 19-08-2008, 03:39 PM   #1
NaDaS

OuLCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: Oğulcan Öztürk
İş: Ogrenciiz daa
Takım: Galatasaray

Üye No: 30
İsim: Oğulcan Öztürk
Konuları:231
Blog Başlıkları:
Fatih Sultan Mehmed Han'ın Meşhur Sözleri

“Ben ki İstanbul Fatihi abd-i aciz Fatih Sultan Mehmed, bizatihi alın terimle kazanmış olduğum akçelerimle satın aldığım İstanbul’un Taşlık mevkiinde kain ma’lümu’l-hudud olan 136 bab dükkanımı aşağıdaki şartlar muvacehesinde vakf-ı sahih eylerim. Şöyle ki:
۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۞۩۩۞
Bu gayr-i menkulatımdan elde olunacak nemalarla İstanbul’un her sokağına ikişer kişi tayin eyledim.
Bunlar ki, ellerinde bir kap içerisinde kireç tozu ve kömür külü olduğu halde günün belirli saatlerinde bu sokakları gezeler. Bu sokaklara tükürenlerin tükrükleri üzerine bu tozu dökeler ki yevmiye yirmişer akçe alsınlar; Maazallah herhangi bir gıda maddesi buhranı da vaki olabilir. Böyle bir hal karşısında bırakmış olduğum 100 silah ehl-i erbaba verile. Bunlar ki hayvanat-ı vahşiyyenin yumurtada veya yavruda olmadığı sıralarda Balkanlara çıkıp avlanalar ki zinhar hastalarımızı gıdasız bırakmayalar.”
Yerinde söz söylemesini bilen, özür dilemek zorunda kalmaz.
Sırrıma sakalımın bir tek telinin vakıf olduğunu bilsem, onu yolar atarım.
Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır. Benim ikbalim yücedir. Talihsizlik ise düşmanın nasibidir.
Haçlı askerlerinin kendisine doğru geldiğini söyleyen devlet adamlarına
Allah beni bu şehrin halkının müttefiki olarak bu zamana kadar sakladı. Biz bu şehrin düşmanlarına galip geldik ve onların vatanlarını aldık. Burayı Makedonyalılar Taselyalılar ve Moralılar almışlardı. Biz bunların bizlere karşı kötü davranışlarının intikamını yıllar geçmesine rağmen torunlarından aldık.
Troya harabelerindeyken
Düşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir.
İstanbulu niçin fethettiklerini sorduklarında önce o benim gönlümü fetfettigi için
"Eğer padişah ben isem ordularımın başına geçmeni emrediyorum; eğer padişah sen isen orduların başına geç." 12 yaşındayken Hristiyan ordusunun akınını haber alan Mehmed'ın babasına söylediği söz
"Benim kudretimin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz!"

OuLCaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-08-2008, 04:08 PM   #2
- Yardımcı Admin  -

The JusT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: Fatih
İş: Öğrenci...
Takım: Trabzonspor :)
Hobisi: Futbol, Masatenisi :)
Fobisi: Karanlık :)

Üye No: 132
İsim: Fatih
Konuları:392
Blog Başlıkları:
Cevap: Fatih Sultan Mehmed Han'ın Meşhur Sözleri

"Benim kudretimin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz!"

süper söz

The JusT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil