»Test Dünyası
 »Oyun Salonu
 »Tatlı Sözlük
 »Biyografiler
 »Şarkı Sözü
 »Günlükler

Katil Siyonist İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırım için Filistindeki din kardeşlerimiz için birşeyler yapmak istiyoruz..DUA etmek istiyoruz.

Gülşah: her tarafta bomba sesleri..her tarafta gözyaşı döken anneler..annelerini arayan yaralı minicik suçsuz günahsız çocuklar.. evet bu sahneler yanı başımızda oluyor.yanıbaşımıda bir katliam var bir kıyım var.arkalarına global dünyanın patronunu almış şerefsiz insanlar şu an bu katliamı yapıyor.evet sonunda bu canavarlar gazze de.. yaklaşık bir hafta önce başladı bu katliam..camiler okullar sivillerin evleri ve çocuk hastaneleri..her yerde kan kokusu her yerde bomba sesleri o minicik çocuklar arkadaşlarının kardeşlerinin annelerinin feryadları ile uyandılar..daha ne olduğunu anlayamayacak yaştalar onlar kimisi 4 kimisi 6 yaşında..annelerinin kucağında parkta değilller şu anda yada babaları onları ellerinden tutup kaldıramıyor şu anda..korku dolu gözlerle insanlara bakamıyorlar bile saklanıyorlar herkesten herkes onları korkutuyor şimdi....devamı

zülfü livaneli

♪♪ Müzik Dünyası ♪♪ Katagorisinde ve  Türkce Müzik Forumunda Bulunan  zülfü livaneli Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Zülfü Livaneli (1946 - .... ) Gerçek adı Ömer Zülfü Livaneli’dir. 20 Haziran 1946 yılında Konya-Ilgın’da doğan Livaneli, müziği ile ...

Geri git   .ılılı. ForumOjen .ılılı. > Karma Konular > ♪♪ Müzik Dünyası ♪♪ > Türkce Müzik

Uyarılar

Tags: ,

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 11-08-2007, 05:06 PM   #1
Aktif Üye

TBAL***11FB***YASMN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 63
Konuları:13
Blog Başlıkları:
zülfü livaneli

Zülfü Livaneli (1946 - .... )

Gerçek adı Ömer Zülfü Livaneli’dir. 20 Haziran 1946 yılında Konya-Ilgın’da doğan Livaneli, müziği ile birçok ulusal ve uluslararası ödül aldı ve eserleri John Baez, Maria Farandouri gibi sanatçılar tarafından yorumlandı. Kültür, sanat ve politika alanında Türkiye’nin önemli isimlerinden birisi olan sanatçı, sanat yaşamı boyunca 300’e yakın besteye ve 30 film müziğine imzasını attı.

Bugüne kadar üç uzun metrajlı film yönetti; "Yer Demir Gök Bakır", "Sis" ve "Şahmeran". Valencia Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ve 1989'da Montpelier Film Festivali'nde "Altın Antigone" ödülüne layık görüldü. "Sis", "En iyi Avrupa Film Ödülü"ne aday gösterildi. Sanatçının filmleri Türkiye, ABD, Fransa, Almanya, İsviçre, ve Japonya'da gösterime girdi ve BBC, WDR, İspanya, Kanada ve Japon televizyonları gibi bir çok televizyon şirketine satıldı.

Ekim 1986'da Cengiz Aytmatov'un daveti üzerine Federico Major, Yaşar Kemal, Arthur Miller ve diğer ünlü sanatçı ve düşünürlerin katıldığı Kırgızistan ve daha sonra Wengen, Granada ve Mexico City'de toplanan Issyk - Kul Forumu'nda yer aldı.

Livaneli, Elia Kazan, Jack Lang, Vanessa Redgrave, Arthur Miller, Mikhail Gorbaçov gibi ünlü kişilerle birlikte dünya kültürünün ilerlemesi ve dünya sanatlarının gelişmesine katkıda bulunmak üzere çalışmalarda bulundu.

1996 yılında Paris’te merkezi bulunan UNESCO (Birleşmiş Milletlerin Eğitim Kültür Bilim Kurulu) tarafından büyükelçilik verilen sanatçı Livaneli, orjinali ilk kez 1978’de çıkan "Nazım Türküsü"adlı albümde Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları bir araya getirdi.

Arafta Bir Çocuk", "Engereğin Gözündeki Kamaşma" ve "Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm" kitaplarının yazarı olan Livaneli, halen Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığına devam etmektedir.

Kitapları:
Arafatta Bir Çocuk (1978), Geçmişten Geleceğe Türküler (1981), Sis (1990), Orta Zekalılar Cenneti (1991), Diktator ile Palyaço (1992), Sosyalizm Öldü mü? (1994), Livaneli Besteleri (1998), Engereğin Gözündeki Kamaşma (1996).

Albümleri:

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz-1975, Merhaba-1977, Nazım Türküsü-1978, Otobüs (Soundtrack)-1978, Alamanya Beyleri-1979, Atlının Türküsü-1979, Günlerimiz-1980, İnce Memet Türküsü-1980, Maria Faranduri Livaneli Söylüyor-1982, Yol (Soundtrack)-1983, Eine Auswahl-1983, Ada-1983, İstanbul Konseri-1984, Güneş Topla Benim İçin-1985, Zor Yıllar-1986, Gökyüzü Herkesindir-1987, Film Müzikleri(Soundtracks)-1988, Crossroads (New Age)-1990, Saat 4 Yoksun-1993, Neylersin-1995, Yangın Yeriİ-1996, Livaneli & Theodorakis: Birlikte-1997, Nefesim Nefesine-1998, New Age Rhapsody-1999

Unutulmayanlar(The best of Livaneli)-1999.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ben kendısını cok severım ve cok sıklıkla da dınlerım sarkıları cok superdır ayrıca leman samla yaptıgı duetlerde.sezen aksuyla da surgun dıe bı sarkı solemıstr o da ayrıca guzel
yorumlar....

TBAL***11FB***YASMN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-08-2007, 05:14 PM   #2
Frethax
Guest

Frethax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No:
Konuları:
Blog Başlıkları:
komnst fln dır siyasetten de pek anlamzz deniz baykalada paso camur atarr amaa

bir karlı kayın gercegiii wardırr srkyıı ckk gzll sölüoo

heaa unutmadann bir fikret kızılok said that: '' sayın livaneli gibi isimler türkçeyii katlediooo karlı kayın gibi bi eseri bile bu hale getirebilio''
tabe bu işte benim abartmamda war ama

Alt 11-08-2007, 05:22 PM   #3
Aktif Üye

Blog Başlıkları:
bencede abartman da var ama zamanında fıkret kızılok denen muhterem Livanelı ye teneke seslı adam derms hıc yakıstıramadım kendısıne :P.bırazcık boğuk sesı ama nesem ben de bı "gözlerin" sarkısını dınlerın derım super bı sarkı.
ayrıca bulut mu olsam,ozgurluk, hoscakal kardesım Deniz,sus söyleme,sevdalı başım,yalnız insan ...nese ben daha cok yazarım bole heralde cok guzel sarkılar

TBAL***11FB***YASMN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-08-2007, 05:24 PM   #4
Frethax
Guest

Üye No:
Konuları:
Blog Başlıkları:
f
i
k
r
e
t
im dediyse doru demştrr baslatma o sarkısı gzl bu sarkısı kötü diee bu adam üç kagıtcı yasmin dinlyn mzginede yansıtıo

Alt 11-08-2007, 05:28 PM   #5
Aktif Üye

Blog Başlıkları:
pi sus sen uckagıtcıymıs:P sarkılarını dınleme gel burda yorum yap ck cık ck .sarkıları ınatla soyluyorm superdr super .dınleyın dınletın demın yazmadıklarımı da eklıyım furkan a ınat
:::memık oglan,eskıya dunyaya hukumdar olmaz,yıgıdım aslanım,gun olur,kerem gıbı ...

Alt 11-08-2007, 05:31 PM   #6
Frethax
Guest

Üye No:
Konuları:
Blog Başlıkları:
bende yzmm fikretin bütün sarkılarınııı sonundaa yzmm hepsii gzlll diee brkk bu işlerii yaa
sanat a siyaset karıstrııo szidee iştee sawunun che fanı fln olun sonra benim yzdklarıma yaaa furkan ne alakası war deynn cx cx

Alt 11-08-2007, 05:35 PM   #7
Aktif Üye

Blog Başlıkları:
cins insan sanatla siyaset deel o sanatla düşünce senin gibi bi insanın bunu ayırt etmesını beklerdım ayrıca fıkret kızılok da sanatla dusunceyı hatta bazen sıyasetı bırlestırr ornegın suleyman hep basbakan sarkısını dınlersen nese ben fıkret kızılok u da cok severım ıkısının catısmasına donustu durum. sanat dedıgın sey de herzaman duyguların anlatıldıgı vıcık vıcık bıse deeldır kanımca dusunceler de yer bulabılr

Alt 11-08-2007, 05:38 PM   #8
Frethax
Guest

Üye No:
Konuları:
Blog Başlıkları:
tabee sekermm katılyrmmm senin duygularına dolayısıylaada sarkılarınaa siyaset girerkenn asıl amacın bir propaganda ise !!! ki benim bahsettgmde bu bana bu yanls gelir hatırlarsan fikret kızılok un o demirbas sarkısını ilk ben demistim sanaa orda aslında amac olanları anlatmktıı we ufak bi dokundrmydıı ...

Alt 11-08-2007, 05:43 PM   #9
Aktif Üye

Blog Başlıkları:
ya cnm arkadasım geccen o işleri başka ınsanlar ıcın bu dedıklerın dooru olabılr ama bı otur dınle zulfu lıvanelı sarkılarını, hangısı ıcın bole bı yorum yapabılcen ozmn boş gonuşma arkadaşımne propagandasıymış bu

Alt 11-08-2007, 05:46 PM   #10
Frethax
Guest

Üye No:
Konuları:
Blog Başlıkları:
brakk tamma yaa birbirimizii kırmayalmmm ben seni istanbulda getirim bi acık hawa trnelerinee bak neler dio nsee kapatlmm bu konuyu herseye siyasetii sokuoz sakasınada olsaa bidaa yapmylm

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil