»Test Dünyası
 »Oyun Salonu
 »Tatlı Sözlük
 »Biyografiler
 »Şarkı Sözü
 »Günlükler

 

Katil Siyonist İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırım için Filistindeki din kardeşlerimiz için birşeyler yapmak istiyoruz..DUA etmek istiyoruz.

Gülşah: her tarafta bomba sesleri..her tarafta gözyaşı döken anneler..annelerini arayan yaralı minicik suçsuz günahsız çocuklar.. evet bu sahneler yanı başımızda oluyor.yanıbaşımıda bir katliam var bir kıyım var.arkalarına global dünyanın patronunu almış şerefsiz insanlar şu an bu katliamı yapıyor.evet sonunda bu canavarlar gazze de.. yaklaşık bir hafta önce başladı bu katliam..camiler okullar sivillerin evleri ve çocuk hastaneleri..her yerde kan kokusu her yerde bomba sesleri o minicik çocuklar arkadaşlarının kardeşlerinin annelerinin feryadları ile uyandılar..daha ne olduğunu anlayamayacak yaştalar onlar kimisi 4 kimisi 6 yaşında..annelerinin kucağında parkta değilller şu anda yada babaları onları ellerinden tutup kaldıramıyor şu anda..korku dolu gözlerle insanlara bakamıyorlar bile saklanıyorlar herkesten herkes onları korkutuyor şimdi....devamı

Kargo


♪♪ Müzik Dünyası ♪♪ Katagorisinde ve  Türkce Müzik Forumunda Bulunan  Kargo Konusunu Görüntülemektesiniz.=>1990' lı yıllar Türkiye' de pop müzik patlamasının yasandığı yıllardır, ancak 1993 yılında Türkiye' de rock müzik rüzgarları esmeye başlamıştır. ...


Geri git   .ılılı. ForumOjen .ılılı. > Karma Konular > ♪♪ Müzik Dünyası ♪♪ > Türkce Müzik



Uyarılar

Tags:

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 17-08-2007, 08:11 PM   #1
Frethax
Guest
 
Frethax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üye No:
Mesajlar: n/a
Konuları:
Blog Başlıkları:
Kargo




1990' lı yıllar Türkiye' de pop müzik patlamasının yasandığı yıllardır, ancak 1993 yılında Türkiye' de rock müzik rüzgarları esmeye başlamıştır. Kiminle mi? Tabii ki Kargo ile. Çıkardıkları ilk albüm "Sil Baştan" ile pop müzigin prim yaptığı günlerde başarılı rock parçalarına imza attılar, ancak albümün beklenen satışa ulaşmaması grup içinde bir takim problemlere yol açtı ve grupta dağılmalar başladı.

1994 yılında Kargo' dan geriye sadece grubun kurucusu Selim ve bas gitarcısı Mehmet Şenol Şişli kalmıştı. Selim ve Mehmet gruba yeni üyeler arayışına girmişlerdi çünkü amaçları Kargo grubunu, aralarına katacakları yeni üyelerle, en güzel yerlere taşımaktı. Aynı yıl içerisinde gruba konservatuar öğrencisi olan Serkan Çeliköz klavyeci olarak dahil oldu. Bunu takiben Burak Karataş' ın gruba davulcu olarak dahil olmasıyla geriye bir tek yer boş kaldi, o da solist kontenjanı idi. Bir aksam bir barda dinledikleri ve sesini çok begendikleri Koray Candemir solist kontenjanının rakipsiz adayı idi. Koray' ın solistlik teklifini kabulü ile albüm çalışmalarına start verdiler.

Takvimler 1996 yılını gösterdiğinde, Türkiye radyo ve televizyonlarında ortalığı adeta kasıp kavuran bir rock parçası yayınlanmaya başladı Bu parçanın adı "Yüzleşme" idi. Yüzlerce pop müzik parçası arasından başarıyla sıyrılan Yüzleşme, listelerde bir numaraya kadar yükselip uzun süre yerini kimseye kaptırmadı. Özellikle gençlerin beğenisini kazanan Yüzleşme, 96 yazının Kargo şarkılarıyla hareketli geçeceğinin sinyalini veriyordu. Bu sinyal, albümün diğer hiti "Son Defa"' nin yaz ortasında kliplenmesi ile gerçeklik kazandı. Müzik piyasasında bir rock grubunun da başarılı olabileceği üçüncü klibin çekildiği "Adımı Çağır" parçasından sonra kanıtlanmış oldu.

Kargo parçalarının Tv ve radyolarda sık sık yayınlanması grubun geniş bir hayran kitlesi kazanmasına ve albüm satışlarının olumlu şekilde etkilenmesine neden oldu. Böylece Kargo, ilk albümde yasadıkları sıkıntılara "Yarına Ne Kaldı" albümü ile nokta koymuş oldu. Artık önlerinde hayranları ile seyahat edecekleri uzun bir müzik yolculuğu vardı.

1997 yılının Nisan ayında merakla beklenen ikinci albüm "Sevmek Zor" piyasaya çıktı. Albümün ilk klip parçasi "Şairin elinde" idi. Şairin Elinde, ilginç sözleri ve başarılı klibi ile en az Yüzleşme kadar ses getirdi. Sevmek Zor albümündeki her parça farklı bir duyguya ev sahipliği yapıyordu. Aldatma, kırgınlık, kayboluş gibi temaların büyük bir başari ile işlendiği parçalar, Kargo fanları tarafından çok sevildi. Albümün ikinci klibi, 97 Temmuzunda, "Sen Her Zaman" isimli parçaya geldi ve bu klip de Kargo fanı olsun olmasın bir çok insan tarafından çok beğenildi.

1997 yılında ikinci albümünde çıkmasıyla ilk albümde olduğu gibi başarılı konserler vermek üzere bir turneye çiktilar ancak plak ve organizasyon şirketinin başarısız organizasyonu, Kargo' nun hayal ettiği konserleri verememesine yol açtı. Bu da, her ne kadar iyi bir satış rakamına ulaşmış olsa da, ikinci albümde Kargo' nun duraksamasına neden oldu.

Kargo, plak şirketine duymuş olduğu kızgınlıgı yaptıkları müzik ile dile getirmek istiyordu. 97 yılının son aylarında stüdyoya girerek üçüncü albümlerini hazırlamaya başladılar.

1998 yılının Haziran ayında Yalnızlık Mevsimi piyasaya çıktı. İlk klip, rock ile alaturka müziğin çok başarılı bir şekilde harmanlandığı "Arabik Fahişe"' ye geldi. Bu parça, Kargo fanlarının yanısıra, underground cephesinden büyük bir destek gördü. Üçüncü albüm çok basarılı çalışmaların olduğu bir albümdü, fakat plak şirketi ikinci klibin çekimini bir türlü gerçekleştiremiyodu. Bu durum albümün unutulmasına neden olacakken, Kargo plak şirketini değiştirdi ve hemen albümün en önemli hitlerinden "Kalamış Parkı"' na basarılı bir klip çekildi. Bu klibin bir de özelliği vardi. Kalamış Parkı ' nin klibi, Kargo tarihinde ilk kez slow parçaya çekilmiş bir klipti. Dogu Batı kültürünün farklılığını anlatan "Boğaziçi"' ne çekilen ve çok başarılı görüntülerin bulunduğu üçüncü klibin ardından Kargo, Türk müzik piyasasında önemli bir yerde olduğunu ve Avrupa standartlarında bir grup olduğunu kanıtlamış oldu. Yalnızlık Mevsimi adından da anlaşılacağı üzere yalnızlık duygusunun her yönüyle işlendiği bir albüm oldu. Yalnızlığın yanı sıra doğu batı kültürünün sentezi ve bu sentezin getirdiği sosyal sorunlar da bu albümde başarılı bir şekilde irdelenmişti.

Üçüncü albümün diğer albümlerden bir farkı vardı. İlk kez albüm kapağında, Kargo kendi resmini kullanmamıştı ki bu cesaret gerektiren bir davranıştı. Onlar bu albümde parçaların ne kadar iddialı oldugunu albüm kapağında izledikleri politika ile kanıtladılar. Yalnızlık Mevsimi albümü gerek sözleri, gerek müziği, gerekse klipleri ile Kargo' nun müzik geçmisinde ve kariyerinde ulaştığı en yüksek nokta oldu.

1999 yilinda bas gitarcı M.Ş.Ş'nin askerde olması nedeniyle albüm çıkarılmadı. 2000 yılının Mart ayında Kargo dördüncü albümleri "Sen Bir Meleksin" ile müzik piyasasina iki yıllık bir aradan sonra tekrar merhaba dedi. 4' üncü albüm diğer albümlere göre gerek sözler gerekse müzik açısından daha soft bir albüm olmuştu. Bunun en büyük nedeni ise, Kargo'nun 2'inci ve 3'üncü albümde plak şirketiyle yaşadıkları sorunların ardından rahat bir döneme giriş yapmaları idi. Sen Bir Meleksin albümünün diğer albümlere göre daha akustik ve soft bir albüm olusu, hayran kitlesini yaş ortalamasının artmasına neden oldu. Bu albümle Kargo' yu orta yaş ve üzerinde olan insanlar da severek dinlemeye basladi. Sen Bir Meleksin albümünün ilk klip parçasi "Renklerin İçinde" oldu. Bu klibi takiben konser ve bar programlarinin favori parçası olan, Kargo'nun ilk elemanları ile çıkardıkları Sil Baştan albümünde de yer alan "Yanımda Sen olmayınca" 'ya klip çekildi. Yanımda Sen Olmayınca' nin yanısıra, ilk Kargo albümü olan Sil Baştan' ın o dönemin büyük hiti olan "Yıllar Sonra" sarkısını da Koray'ın güzel yorumuyla dinlemek bu albümde mümkün oldu. Yıllar sonra yeni haliyle kliplenince Kargo tarihinde iki defa klip çekilen ilk şarkı ünvanını da kazandı. Dördüncü albümün çıkmasıyla Kargo muhteşem sahne performansını konser ve bar programlarında sahneleme fırsatını bir kez daha yakalamış oldu. Efes Dark sponsorluğunda verdikleri konser turnesi, aynı zamanda Kargo'nun Efes Dark reklamlarında yer alması ve özel bir CD çıkarmasıyla daha da renklendi.

Sen bir meleksin albümünün büyük başarısına rağmen Kargo üyelerinin artık kendi özel projelerine zaman ayırmalarının vakti gelmişti. Hayranlarına "Best of Kargo" albümü ve remikslenerek sunulan "Ayrılık Şarkısı" ile bir süreliğine veda ettiler. Ara dönemlerinde Koray ilk solo albümü "Sade"' yi yayınladı ve aynı zamanda Ferzan Özpetek tarafindan çekilen "Cahil Periler" filmi ile beyazperde de, gerek seslendirdiği ve rol aldığı reklam filmleriyle, gerekse de sunuculuğunu yaptığı "Sing Your Song" yarışma programı ile ekranlardan sevenlerine ulaştı. Selim ve Serkan ise, Aslı ile başladıkları prodüktörlük çalışmalarını tam gaz sürdürdüler, Mister No, Tarık, Aslı ve Yalın akla ilk gelen isimlerden. Burak da, baterisiyle bazı sanatçılara destek verdi. MŞŞ ise bu dönemde iki kitap yazıp, yeni projesi olan Biraderler grubu üstünde çalıştı.

2003 yılında yeniden albüm çıkarma üstünde konuşan grup elemanları olumlu karara varılması ile 2004 yılının başında albüm kayıtları başladı. Fakat çesitli nedenler yüzünden kendi bireysel projelerini gerçekleştirmek isteyen MŞŞ, bu albüme katılmamaya karar verdi. Athena grubundan ayrılan Canay Cengen ile albüm kayıtları ve konserlerde kendilerine destek vermesi için anlaşan Kargo, yoğun tempolu çalışmaları sonucunda "Ateş ve Su" adlı albümleri ile 2004 Mayıs ayında tekrar sevenleri ile buluştu.

Türkiye' de genç elemanlardan oluşan ve alternatif olarak çıkan ilk rock grubu olarak nitelendirebileceğimiz Kargo, birçok genç rock sanatçısı ve gruplarına yol açarak Türkiye' de rock müziğin bugüne gelmesinde ilk adımı attı. Yeni çıkan grup ve kişilere yardımları ile de rock müziğin gelişmesine ne kadar önem verdiklerini ispatladılar. Kargo' ya bizlere ve Türk müzik piyasasına böyle bir fırsat verdikleri için sonsuz teşekkürler.




[Linkleri Sadece ForumOjen Aile Fertleri Görebilir ]
ERROR: Eger bu uyariyi görüyorsaniz, ya sitede sorun var ya da bilgisayarinizda flash kurulu degil.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 17-08-2007, 08:34 PM   #2
...sonbahar...
 
merve_sbl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: merve
Nerden: ssbl
Yaş:16
 
Üye No: 251
İsim: merve
Nerden: ssbl
Mesajlar: 921
Konuları:33
Blog Başlıkları:
bn pek sewmm bu qrubu...kuzenm zorLa dnLettiriodu

merve_sbl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-08-2007, 09:28 PM   #3
Aktif Üye
 
TBAL***11FB***YASMN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yaş:19
 
Üye No: 63
Mesajlar: 211
Konuları:13
Blog Başlıkları:
koray candemırın ses mukemmel acayıp guzel

TBAL***11FB***YASMN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-08-2007, 10:04 PM   #4
!...4637...!
 
gAm-zEdE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: ...FeYzA...
Nerden: YEŞİL bi yer:D:
Yaş:16
İş: (B)ÖöÖöÖörenciii
Hobisi: müzik..müzik..müzik..=)
 
Üye No: 94
İsim: ...FeYzA...
Nerden: YEŞİL bi yer:D:
Mesajlar: 1.641
Konuları:67
Blog Başlıkları:
korayın çok başarılı olduu kesn dierleride kendi aralarnda ço kbaşarılılar ama bu adamların biraraya gelmemeleri lazm bencee sürklii negatf bi elektrk salgılıolr:Shep grup içndee sornlar yaşıolr:S

gAm-zEdE isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-08-2007, 10:35 PM   #5
in the end...
 
!!essra!! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: esra cesaretli
Nerden: tbal=)
Yaş:16
Takım: GaLaTaSaRaY
 
Üye No: 86
İsim: esra cesaretli
Nerden: tbal=)
Mesajlar: 1.806
Konuları:117
Blog Başlıkları:
bu klip çok güzel yaa

!!essra!! isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-08-2007, 12:15 AM   #6
İş Bilen Üye
 
braveboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üye No: 565
Mesajlar: 184
Konuları:14
Blog Başlıkları:
hocanın gözleri gslmişşş

braveboy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-08-2007, 05:38 PM   #7
senzafine
 
2zin1i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim: Seda Sağlık
Nerden: TBAL
Yaş:16
İş: öğrenci
Takım: GALATASARAY
Fobisi: asansör:D
 
Üye No: 283
İsim: Seda Sağlık
Nerden: TBAL
Mesajlar: 2.213
Konuları:118
Blog Başlıkları:
Alıntı:
MeRwE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kuzenm zorLa dnLettiriodu
uff ewt yaa..

ama dnlenmeye deger bi grupp...özelkle koray candemir dnlenmeye deger bi ses..'ayrılmam' çk güzell bi şarkı yaa...

hava agır, sıkıntıda sokaklarr sensn kaldırımlardaki bu izz alşmaya çalştıkça öfke gbi hasret büyüyorr göğsmde sinsi sessiz......ayrılmam sarılırım hayallere fln die dewm edio

2zin1i isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-09-2007, 05:50 PM   #8
Frethax
Guest
 
Frethax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üye No:
Mesajlar: n/a
Konuları:
Blog Başlıkları:
karoy candemirr ayrı bi insann cok yakısıklı seside mnyk benceee barda ya yaptıgı sarkısı ise mükemmel bişee bencee renklerin içinde en zewdigim sarkısı...

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:17 AM.


Forumumuz vBulletin® 3.8.0 Release Candidate 2 Versiyonuyla Tasarlanmıştır.
Yazılım Hakkı Jelsoft Enterprises'a aittir.2000 - 2009.
ForumOjen.Com 2 Şubat 2007 Tarihinde Açılmıştır.
SEO by vBSEO 3.2.0 ©2008, Crawlability, Inc.
ForumOjen.Com Bir Bilgi Paylaşım ve Eğlence Platformudur

- Üye Deyişleri -
     
Page generated in 0,35918 seconds with 17 queries