♪♪ Müzik Dünyası ♪♪ Katagorisinde ve Türkce Müzik Forumunda Bulunan yasemin mori Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Güzel bir şarkı duymak, insanı heyecanlandırıyor. Yasemin Mori'nin "Aslında Bir Konu Var" adlı şarkısı da pek çok kişiyi heyecanlandırmış olacak ...
| |||||||
| Kayıt ol | Bloglar | Üye Listesi | Albümler | Etiketler | Arama | Bugünki Mesajlar |
| Uyarılar |
| | #1 | ||
|
Üye No: 29
İsim: asude akgüL metin Yaş: 16 Nerden: samsun///tbaL Ruh Halim: |
yasemin mori Güzel bir şarkı duymak, insanı heyecanlandırıyor. Yasemin Mori'nin "Aslında Bir Konu Var" adlı şarkısı da pek çok kişiyi heyecanlandırmış olacak ki, henüz albümü bile çıkmadan ismi kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Myspace sayfasının ziyaretçi sayısı birkaç gün içinde katlandı, klibi MTV Türkiye tarafından 'Günün Şarkısı' olarak yayınlandı. Tüm bunlar olurken, Yasemin Mori çok yakın zamanda yayınlanacak olan ilk albümü Hayvanlar için harıl harıl çalışmaktaydı. Üstelik sadece şarkılarını bitirmek için değil, kapak tasarımı için de uğraşıyordu. Mori, dört sene öncesine kadar Ankara'da yaşayan ve geçmişini anlatırken "Çok basit bir hayatım vardı," diyen 26 yaşında genç bir isim. Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarımı'ndan mezun. Lisede çeşitli gruplara girip çıkıyor, fakat bir türlü istediği gibi bir proje üretemiyor. Sevdiği şey, bağıra çağıra şarkı söylemek. Aslında ilk tutkusu, ablası sayesinde tanıştığı Freddie Mercury ("Çok uzun süre büyük bir takıntımdı. Babam bir kez televizyon camında öpücüğümü falan yakalamıştı"). Daha sonra Siouxsie and the Banshees, Joy Division, The Smiths, PJ Harvey'le devam ediyor. Üniversitenin son senesinde müzisyen ve aranjör Emre Irmak'la tanışıyor. Bitirme projesi için bir şarkı kaydetmesine yardım eden Irmak'la İstanbul'a gelip ilk albümü için çalışmaya başlıyor. Aradan dört sene geçmiş olmasına rağmen albümünü ancak hazır hale getirebilmesinin nedeni ise kafasını toparlamak istemesi. "Nasıl bir şey yapmak istediğime kadar vermem, aslında kendimi bulmam o kadar zaman aldı," diyen Mori için İstanbul enteresan bir deneyim olmuş. "Ben hayatı daha iyi bir şey zannediyordum," diyor gülerek ve devam ediyor, "Steril bir ortamdaydım ben Ankara'da. Bilkent'e gidiyordum, her şey çok düzenliydi. Çok naif bir tiptim. O yüzden de çocukça şarkılar yapıyordum." İstanbul'a geldiğinde ise "bir kaos ve saçmalık içinde" bulmuş kendini. Şehrin enerjisinden beslenip yeni şeyler ortaya koymaya başlamış. "Burada insanın içinden bir şeyler fışkırıyor. Tükürmek gibi. Bir anda vücudundan bir şey salgılanıyor. Onlar var albümde." Peki bu kadar uğraştıktan sonra Hayvanlar'ın yayınlanacak olması karşısında ne hissediyor? "Çok süper bir şey ya," diyor gülerek. "Hiç bu kadar heyecanlanacağımı düşünmüyordum." Neler olabileceği ile ilgili hayaller kurmamış. Hatta albümle ilgili detaylar hala bitmediği için, röportaj vermenin bile garip geldiğini söylüyor. Kısacası biraz şaşkın. Ama bir yandan da, "Demek ki içimdeki şey gerçekmiş ve birileri anlıyormuş," diyor. Mori'nin şarkı sözlerine dikkat ettiğinizde, çok düşünen bir kafadan çıkan sözler olduğunu görüyorsunuz. Bazen karmaşık bir hale de geliyor ama saçmalık sınırlarına yaklaşmıyor. Düşünme işinden bahsederken "Başka bir şey yapmıyorum gerçekten," diyor. "Dört senedir çok fazla çalışmadım. Dışarıya grafik tasarım işleri falan yapıyorum ama onun dışında konsantre bir şekilde müzik üzerine düşünüyorum. Sosyal ortamlarda "Napıyorsun?" dedikleri zaman bazen şöyle diyordum: "Düşünüyorum." | ||
Mesaj içeriğini kopyalayabilmek için üye
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #2 | ||
|
Üye No: 283
İsim: Seda Sağlık Yaş: 16 Nerden: TBAL Ruh Halim: |
Cvp: yasemin mori masstival'e de katıldı galiba kendisi..ama dinlemedim hiç | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #3 | ||
|
Üye No: 29
İsim: asude akgüL metin Yaş: 16 Nerden: samsun///tbaL Ruh Halim: |
Cvp: yasemin mori | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #4 | ||
| |
Cvp: yasemin mori ben de klibini izlemiştim ilk aslında bir konu varın ,myspace sayfasından başka şarkılarını da dinledim daha sonra bence çok güzel ,ilginç ve hoş bir ses. | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #5 | ||
| |
Cvp: yasemin mori işte farklı bir çalışma. dinleyin arkadaşlar. bu kız farklı melodiler yüklüyor. | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #6 | ||
| |
Cvp: yasemin mori Tanışıp kendisine derginin illüstrasyon bölümü sorumluğunu teklif etmeyi düşündüğüm insan ![]() Türkiye kaldıramıyor çok düşünüp az iş yaptığı zannedilen insanları bakalım neler olacak | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #7 | ||
|
Üye No: 283
İsim: Seda Sağlık Yaş: 16 Nerden: TBAL Ruh Halim: |
Cevap: yasemin mori aptal ve kuzgun da aslında bir konu var kadar güzel şarkılarmış | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #8 | ||
|
Üye No: 267
İsim: yASEeeemİNn... Yaş: 16 Nerden: SAMSUN-TBALL Ruh Halim: |
Cevap: yasemin mori çok orjinal bir ses ve de güzel...yorumu da çok farklı... geçmişi de güzel... ben çok beyendim... | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #9 | ||
| |
Cevap: yasemin mori Bir adım atsan bana doğru Görüversen sonra beni Ne hali varsa yalnızlığın O da bunu görse bari! Bir kere olsun n'olur n'olur Göz göze gelsek senle, sonra Dursa biranda tüm yalanlar Unutsak neymiş dünya hali! Esas söylediğim Bak ben zır deliyim! Ya benimsin ya da ölüsün! Bunlar tek söylediğim! Nolur nolur nolur! Bu suç belki af bulur! Nolur nolur nolur Kendini bana ver! Gözden çıkardım yari Yalnız ölmesem bari! Nolur nolur nolur! Kendini bana ver! Çok eğlenceli bir şarkıdır kendileri bu aralar her sabah saat 08.00-09.00 arasında bir arkadaşı uyandırmak için bu şarkıyı açıyorum acayip gıcık oluyor ama şimdilerde alıştı o da dinleye başladı yeni bir şarkı bulmam lazım | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
| | #10 | ||
| |
Cevap: yasemin mori Ayırmadan bütüm şarkılarını saatlerce dinleyebileceğim, sesi de şarkıları gibi kaliteli olan insan. | ||
olmalısınız Ücretsiz
üyelik |
![]() |
| Etiketler |
| mori, yasemin |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
♪♪ Müzik Dünyası ♪♪ Katagorisinde ve Türkce Müzik Forumunda Bulunan yasemin mori Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Güzel bir şarkı duymak, insanı heyecanlandırıyor. Yasemin Mori'nin "Aslında Bir Konu Var" adlı şarkısı da pek çok kişiyi heyecanlandırmış olacak ...
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |