»Test Dünyası
 »Oyun Salonu
 »Tatlı Sözlük
 »Biyografiler
 »Şarkı Sözü
 »Günlükler

Katil Siyonist İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırım için Filistindeki din kardeşlerimiz için birşeyler yapmak istiyoruz..DUA etmek istiyoruz.

Gülşah: her tarafta bomba sesleri..her tarafta gözyaşı döken anneler..annelerini arayan yaralı minicik suçsuz günahsız çocuklar.. evet bu sahneler yanı başımızda oluyor.yanıbaşımıda bir katliam var bir kıyım var.arkalarına global dünyanın patronunu almış şerefsiz insanlar şu an bu katliamı yapıyor.evet sonunda bu canavarlar gazze de.. yaklaşık bir hafta önce başladı bu katliam..camiler okullar sivillerin evleri ve çocuk hastaneleri..her yerde kan kokusu her yerde bomba sesleri o minicik çocuklar arkadaşlarının kardeşlerinin annelerinin feryadları ile uyandılar..daha ne olduğunu anlayamayacak yaştalar onlar kimisi 4 kimisi 6 yaşında..annelerinin kucağında parkta değilller şu anda yada babaları onları ellerinden tutup kaldıramıyor şu anda..korku dolu gözlerle insanlara bakamıyorlar bile saklanıyorlar herkesten herkes onları korkutuyor şimdi....devamı

Yedek Alma, Geri Yükleme ve Karakter Sorunu

vBulletin Destek Bölümü Katagorisinde ve  vBulletin Eklentileri Forumunda Bulunan  Yedek Alma, Geri Yükleme ve Karakter Sorunu Konusunu Görüntülemektesiniz.=>YEDEK ALMAK Arkadaşlar vbulletin yedeğini mutlaka PHPMYADMIN den alın. Phpmyadmin'e host panelinizden kullanıcı adı ve şifrenizle girin ve soldan veritabanınızı ...

Geri git   .ılılı. ForumOjen .ılılı. > Webmaster Forumu > vBulletin Destek Bölümü > vBulletin Eklentileri

Uyarılar

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 25-03-2008, 11:26 PM   #1
TüRKo

axi cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axi cocuk Albümünden Bir Kare
İsim: murat
İş: ögrenci
Takım: Ankaragücü-Fenerbahce
Hobisi: futbol oynamak
Fobisi: derse girmek:S

Üye No: 1329
İsim: murat
Konuları:184
Blog Başlıkları:
Yedek Alma, Geri Yükleme ve Karakter Sorunu

YEDEK ALMAK

Arkadaşlar vbulletin yedeğini mutlaka PHPMYADMIN den alın. Phpmyadmin'e host panelinizden kullanıcı adı ve şifrenizle girin ve soldan veritabanınızı seçin.Yukarıdan Dönüştür yada Export yazar oraya basın. Karşınıza Karşınıza gelen ekranda veritabanınızda tabloların isimlerinin yazılı oldugu bir liste gelecek. Orada altta "Tümünü Seç" e basın. Sonra sağdaki bölümle resimdeki gibi kalsın. DROP TABLE ekle vsvs gibi yerlere işaret koymayın!!! Altta resimdeki gibi osun ayarlarınız ve sağ alttaki Git butonuna basarak bilgisayarınıza weritabanı yedegini kaydedin..

KARAKTER SORUNU, YEDEKTEN GERİ YÜKLEME yada BAŞKA HOSTA AKTARMA

Arkadaşlar yedekten geri alma başlı başına bir sorundur. Hemen hemen bütün serverlar sql datalarını geri almada sınır koymuşlardır. 2 mb. 2 mb dan büyük sql datalarını tek seferde aktaramazsınız. Bazı yöntemler var denedim ama olmadı. Mesela bigdump yöntemi. Bununla çok büyük boyuttaki sql datalarını saniyeler içine aktarabilirsiniz. Yapan vardır muhakkak ama bende olmadı karakter sorunu yaşadım. Benim anlatacagım yöntem aslında basit birşey ama kesin çözüm bence...

Burası çok önemli: Mevcut sunucu üzerinde yedeği geri almak için alttaki işlemi yapabilirsiniz ama hostunu başka yere aktaracaklar yedegimizi geri almadan önce mutlaka yeni hostlarında sıfırdan vbulletin kurar gibi install işlemi yapsınlar!!!!! Ben bunu yapmadan denemedigim yöntem kalmadı sonuç =0 dı. Yeni hosta sıfırdan vbulletin yükledim sonra mevcut tablolara veri ekledim. Bu şekilde yaparsanız hem türkçe karakter sorunu yaşamazsınız hemde siteniz eski yerdeki gibi sorunsuz çalışır. Yeni hosta geçenler sıfırdan vbulletin kurdular farzedelim ve yedekten geri alma işlemini anlatalım...

Yedeğimiz 10 mb civarı olsun. Bunu parçalara ayıracagız önce. Alttaki gibi yedegi sağ tıklayıp windowsun wordpad inde açalım.

Burada tablo yapısı oluşturma bölümünden tablo verisi dahil bölüm bölüm seçip başka bir worpad dosyası açıp oraya kaydedelim.

Yani yukardaki gibi istedigimiz tablo isimleri ve datalarını seçip yeni belgeye kaydettik.

Bu arada belirteyimki açtıgınız yedek dosyasında türkçe karakterlerin çıkmadıgını görürseniz sakıntelaşlanmayın. Onlara sakın dokunmayın düzeltmeye kalkmayın. Oldugu gibi kalsın....

Buna dikkat ettikten sonra o belgenin boyutunu kontrol edelim 2 mb ı geçmesin. Garanti olsun istiyorsanız 2 mb a bile yaklaşmayın derim. Ben en fazla 1,60 mb falan bölümler halinde ekledim. Şimdi elimizde 2 mb a yakın 5-6 adet yedek dosyası oldu. Bunları parça parça geri yükleyecegiz.

Öncelikle hosta en üstteki gibi giriş yapıyoruz. Sonra Paraçaladıgımız yedekten geri yükleyeceğimiz bölümleri phpmyadminden bulup silecegiz..

Bu işlem sonunda "İMPORT" a giriyoruz...

Ve alttaki gibi parçalara ayırdıgımız yedek dosyasından bitanesini alıyoruz.

Burda dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Belki yukarda anlattıgımı anlayamamışsınızdır. MEsela "access" ve "adminhelp" tablolarınıyedekten geri almak istiyoruz. önce bu tabloları seçip tamemen kaldıralım. Sonra ana yedek dosyamızdan bu tabloların oldugu bölümü kesip yeni bir dosyaya kaydedelim sonra onu import edeceğiz. Hepsi bu. Eger sistemimizden mevcut kayıtları silmezsek bazı hatalar verebilir. Garanti yöntem olsun istiyorsanız benim gibi tamamen silin derim...

Yukarıda anlattıgım gibi yaparsanız kesin yapacagınıza inanıyorum. Ben 1 haftadır uğrasıyorum sorunu yeni hostuma sıfırdan vbulletin install ederek hallettim. Ve sizlerle paylaşmak istedim. Anlayamadıgınız bölüm olursa yardımcı olurum..

Kolay gelsin...

axi cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil